Рецептата Dnes: Пилешко с моцарела в доматен сос

Сочно и неустоимо
10 май 2018 08:30, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Пилешко с моцарела в доматен сос
Снимка: Facebook Delish

Продукти:

4 пилешки гърди
3 супени лъжици оцет балсамико
сол, черен пипер
2 скилидки стрит чесън
няколко свежи листа босилек
6-8 колелца моцарела
600 мл доматен сос
 
Приготвяне:
 
В тиган загрейте малко зехтин. Сложете овкусените със сол и черен пипер пилешки гърди да се запържат за около 8 минути от всяка страна. След това извадете месото от тигана и сложете в него стрития чесън, оцета, доматения сос и нарязания босилек.
 
След около 10 минути върнете пилешките гърди в соса. Сложете върху всяка по 1-2 парчета моцарела и поставете капак на тигана, за да се разтопи моцарелата. След това сервирайте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
До Стоян преди 5 години
Явно си млад от новото поколение.Окрехкотеният бройлер може да го пържиш/задушаваш/ 2минути.На истинското домашно пиле му трябва много повече за всяка топлинна обработка.
3
1
 
2
 
! Отговори
Пострадал преди 5 години
Пилешкото е най-отровеното месо за съжаление.Бройлера няма нищо общо с домашно пиле хранено и гледано по стария класически начин.То расте за 60-70 дни.А тези в магазина се форсират с какво ли не и са ,,готови" за 25-30 дни. Пострадах от обикновенни филенца бяло месо ,уж е най чистото .Нищо подобно. Внимавайте
2
2
 
2
 
! Отговори
Stoyan преди 5 години
То можеш и с домашно пиле да го направиш в крайна сметка.Въпросът е ,че ако го пържиш 8 минути ще стане на подметка по тази рецепта иначе е идейно.Според мен не трябва да се пържи повече от 2 минути на страна и ще стане сочно.
1
1
 
8
 
! Отговори
д преди 5 години
Пилешкото е тъпкано с вода, сол, хормони и друга химия...

Спонсорирани публикации