Турция си връща руснаците: 15% по-малко идват на морето ни!

И без тях обаче туристическият бранш очаква добър сезон
10 май 2018 20:30,
150

Турция си връща руските туристи, те ще са 15% по-малко на морето ни тази година. Въпреки това България очаква добър сезон. Това е анализът на Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в ефира на "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

"Както през последните 3 години, така и през тази очакваме ръст от 5-7%", каза Занков.

Според него това се дължи най-вече на културно-познавателния туризъм в градска среда.

"България седеше на по-заден план от гледна точка на такива форми на туризъм. В момента все повече европейци пътуват към България, споделят в социалните медии информация за техните пътувания и така все повече и повече чужденци идват в България", каза той.

Още по темата

Що се отнася до летния сезон, Занков обясни, че на някои пазари има лек растеж, а на други – спад.

"Тази година на база на текущите чартърни програми, които са планирани към момента за летния сезон, очакваме около 15% спад – 50 000 туристи по-малко от Русия. Това се дължи основно на това, че Турция се завърна бляскаво за летния туризъм", каза той.

Занков припомни, че предишните две години благодарение на геополитическата ситуация България все повече и повече се възползваше от привличане на руски туристи.

"Сега вече Турция си взема руските туристи. Те продължават да идват и в България, те много харесват България, но просто имаме един спад към текущия момент на база заявени чартърни полети", каза експертът.

Той припомни, че руският пазар винаги е бил ключов за България и допълни, че страната ни трябва да си го върне отново. Занков допълни, че не усещаме много този спад, благодарение на другите форми на туризъм и на туристите от другите страни.

"Очакваме туристи главно от балкански държави – Румъния, Турция, Гърция, Македония. А от Централна Европа Германия е много ключов пазар за нас – не само от гледна точка на брой туристи, а и на продължителността на престоя", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100Хайде с стига с тия сказки и балайки. Като търсиш дащни рускини ей ги там в необятната Русия. Богатите рускини са 0.01% и изобщо няма да стъпят на нашето море.
93
0
 
2
 
! Отговори
Кости преди 5 години
Така е ,като интелигенцията се е свряла в миша дупка,а мутрите дерибействат.Нищо добро не ни очаква.
92
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Апартаменти и земя не са равнозначни.Земята е територията на бг.И както се сещате кои съседи имат пари-турците.Ще ни изкупят земята за стотинки и ще садим домати в саксии.
91
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добра новина. Руските шпиони намаляват с 15% тази година.
90
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 87Помня я отлично руската "окупация".... Беше пълно с дашни рускини по морето, а я сега пробвай да забиеш рускиня /не украинка или молдовка/? Ще те купи и продаде, селски! Ако питаш хотелиерите, предпочитат 100 пъти повече руски туристи от ингилизи, французи, немци, наливащи се до несвяст с долнопр. алкохол от инклузива и вършещи мизерии и безобразия след това! А и жените им са големи "красавици".... ум да ти зайде - не мога да пия толкова!
89
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АКО ТУРЦИЯ ВЗЕМЕ ВСИЧКИ РУСНАЦИ ОТ БЪЛГАРИЯ.ПОЛОЖЕНИЕТО НИ ЩЕ СЕ ПОДОБРИ.ТАКА И ТАКА НИТО ОРАТ НИТО СЕЯТ нито произвеждат само консумират.
88
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хо хоТова ли ти казаха в клуба на БСП?
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пия една голяма зелева чорба и отивам да поплача в клозета.
86
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако България откаже да плаща данък Русия всяка година за пропаднали атомни централи, газопроводи и потрошени руски изтребители, пенсиите ще скочат с 30% а икономическия ръст от 4.5 на 6%.
85
3
 
3
 
! Отговори
хо хо преди 5 години
До ха хаТо икономика няма,очаква се ръст на икономиката?!Я гледай?*** верно ли?52 милиарда износ и 99,6 милиарда БВП за 2017 сигурно са дошли от въздуха?
84
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Ако забелязвате,сега ни подготвят да ни продават земята на чужденци.Това ако го допуснем,значи сме най-големите оли--френи и си заслужаваме съдбата.Забелязваме, как да не забелязваме!?400 000 руснаци имат имоти в България.Той и оня как му беше името ... забравих, нали каза,че Черноморието вече е тяхно и скоро ще купят останалата част от страната.В това време добитъка го плашат с Турция.
83
4
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 5 години
То икономика няма,очаква се ръст на икономиката?!
82
1
 
8
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Супер! Вземайте си ги всичките!
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2017г 11 000 000 са посетили България, от тях 600 000 са руснаци.както се вижда те въобще не са фактор нито за туризма, нито за икономиката.
80
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Май май привършиха парите и от европата спират субсидии за корумпираните.Ако забелязвате,сега ни подготвят да ни продават земята на чужденци.Това ако го допуснем,значи сме най-големите оли--френи и си заслужаваме съдбата.
79
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88Недоволен съм от крайното русофилство на ГЕРБ и патриотите. Това закопава България в международен план. Не знам тия наши русофили кога ще проумеят че Русия злепоставя България пред нормалния свят.
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да му бяхте видяли физиономията на Боре след изказването на Макрон в Аахен...това че те потупват и ти се хилят нищо не значи.Направо го срази и беше като фикано мушкато.Естествено не пряко,а- думам ти дъще,сещай се ,снахо.
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата върви много добре и никога не е била в по-добри ръце! Очаква се ръст на икономиката с 4.3% , но може да доближим и 5%. Няма причина да сме недоволни от управлението до сега! Който е недоволен да се сърди на себе си и да работи повече!
76
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 82То от получаване от Русия Сърбия цъфна и всеки момент ще върже някоя сибирска киселица. Имате ли мозък в главите си? Русия никога на никого нищо не е давала, Русия винаги е отнемала, крала и окупирала. Какво стана с подарените руски изтребители на Сърбия? Просто са в насипно състояние и ако Сърбия иска да ги ползва ще трябва да отдели 100-120 милиона долара за ремонт, достатъчно пари да си купи нови.
75
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ни занимавате с глупости, кой го интересуват тия алкаши?

Спонсорирани публикации