"Магията на българската роза" грабна първата награда

Подобна лента не е показвана от 1965 година
11 май 2018 12:07,
0

"Магията на българската роза" покори публиката на 15-то Международно туристическо изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. Община Казанлък получи най-престижната награда Grand Prix за най-добър рекламен филм на Международния Тур Филм Фест - България "На източния бряг на Европа".

Архитект Пламен Мирянов, който е режисьор и продуцент на лентата каза, че единственият филм, които е посветен на маслодайната роза и е разпространен в интернет, е френски от 1965 година. Това по думите му е било голяма мотивацията за създаването на лентата "Магията на българската роза".

"Най-известният символ на България от векове е маслодайната роза. Вече 350 години нашето розово масло е ненадминато по качество в целия свят. В Казанлък, в долината на розите условията са най-перфектни. Мислех си, че целият свят знае за това наше национално богатство", сподели режисьорът в студиото на "България сутрин".

Сребра Касева, зам.-кмет на община Казанлък и сценарист на филма, беше категорична, че всичко, което се вижда в лентата, е провокирано от магията на казанлъшката роза. Всички събития, които са в рамките на фестивалната програма, показват цялата красота и магията на българската роза, но и на казанлъшката девойка.

"Имаме много знакови събития, без които Фестивалът на розата не може да се осъществи. Те са показани много сполучливо, точно както искахме да ги видят всички наши гости", каза Касева пред Bulgaria ON Air.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации