На бутон разстояние! Приложение помага на хора в беда

Христо Христов с изобретение в спешната помощ
11 май 2018 20:30,
10

Новите технологии напредват с огромна скорост, а мобилните ни телефони винаги са с нас. Как обаче именно чрез тези устройства можем да предотвратим смъртен случай и да помогнем на човек в беда?

Иновация в спешната помощ – мобилното приложение iHelp може да спаси теб, детето ти, цялото ти семейство и дори непознат.

Как работи и колко е важно то се коментира в предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air от предприемача и изобретател на платформата Христо Христов.

iHelp създава мрежа за взаимопомощ и обединява семейства, приятели, професионални спасители, лекари, пожарникари и най-вече обикновени хора, които имат познания за оказване на лекарска помощ, и са готови да помагат на хора в нужда от спешна помощ.

Чрез iHELP, освен системата 112, за по-малко от 5 секунди - чрез едно бутонче в приложението човек може да алармира своето семейство и приятели.

Правило е, че първите минути при сериозен инцидент са от съществено значение. Често обаче времето, докато на място пристигне линейка, може да се окаже фатално.

"Целта ни е да намалим времето, което се губи, сподели в предаването Христо Христов и поясни как реагира държавата на приложението и с кои институции си партнира то. - "Искаме първо обществото да повярва в него и да го оцени. Следващата стъпка е управляващите да му обърнат внимание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Ако си изтеглите приложението ще разбере, че независимо ограниченията на GPS в сгради, има решение и за това. Опцията предварително зададени локации. На ден човек посещава не повече от две до три локации (разбира се има и такива професии, които посещават по 100 - винаги има частни случаи)... и когато изпадне човек в беда и е в сграда, която е въвел в локациите си, няма да има проблем да изпрати аларама. Има технологии, но няа прокет който да изгражда мрежа за взаимопомощ ;)
8
0
 
1
 
! Отговори
Rado преди 5 години
Е то приложението е за хора в беда - изгубени в гората и т.н. То в сграда, ако си не мисля, че ще ти трябват GPS кординати, защото с едно обаждане ще може да кажеш къде си.
7
0
 
8
 
! Отговори
Boto преди 5 години
От години разработваме такива системи за частни клиенти. Големите фирми в чужбина имат сериозно подготвени екипи, договори със болници и т.н. Всеки служител получава достъп до тази система и може да я ползва, като със сигурност помага.Радвам се, че в България вече се развива и ще се ползва в БГ. Единствения проблем е, че от другата страна седи неработещия 112.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята за система, макар и не нова, е супер. Притеснението ми ... Че Някой дебел мазен политик, ще реши, че е време да "обновим" системата 112, като изврънкаме от ЕС още 200-300 млн. лева, а след 6 години лутане и източване, ще забравим за случката ....
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"В сграда gps не бачка" - вземи си свестен телефон ...
4
4
 
0
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
ей ся ще го туря на всички телефони в семейството и на приятели и ще чакам някой да се гърнте
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо оня като ми каже чее пратен по инструкция да мога да го пратя на топло да му дам инструцията че съм с парите си и понеже учи азбуката явно е оплескал дистанционното та ще го пратя отпуска да почива дълго време че да му докажа че аз пиша а тои не и като му дам кзп ще го просветя доволно да го одръстя с глоба а може и с дисциплинарно наказание
2
0
 
4
 
! Отговори
anon преди 5 години
през далечната 1974-та някой си ендрю дибнер създава компанията lifeline чийто основен продукт е точно бутона за възрастни... днес лайфлайн е част от филипс и има различни бутони за дома и навън, мобилни апликации и тн.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам до колко иновативно е това, но бабите в Германия масово носят такива бутони като часовник.

Спонсорирани публикации