Симеонов и децибелите: С полиция срещу кръчми и концерти!

Вицепремиерът поднови битката си срещу шума с нови идеи
11 май 2018 09:00,
53
Симеонов и децибелите: С полиция срещу кръчми и концерти!
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът Валери Симеонов продължава битката си срещу шума. Преди година той се вдигна срещу високите децибели по летните курорти и опита да затвори едни от най-популярните заведения там. Сега вицето се опитва да стигне още по-далеч – той предвижда полиция да затваря селски кръчми, да прекратява концерти и да контролира търговски обекти.

За новите идеи на Симеонов, които са част от предлаганите от него промени в закона за шума, биха аларма кметове на различни населени места.

Промените са част от пакета законодателни инициативи на вицето, които той рекламира от месеци, а вчера представи официално пред БСП и ГЕРБ в опит да получи подкрепа за прокарването им, пише "24 часа".

Новите идеи предвиждат забрана за работа и зареждане на търговски обекти от 23 часа до 8 часа, забрана за озвучаване на открити площи в същия часови диапазон, както и между 14 и 16 ч, забрана за автомобили с мегафони и ползването на специални озвучителни уредби на открити площи.

"Регулация трябва да има. Не мисля, че е грешка да се прави нов закон. Той обаче трябва да е съобразен с условностите на живота. Това е закон, който ще важи за  цялата страна, не само за морето. А какво се случва тогава със селската кръчма примерно в с. Кости? Полицията ще трябва да я затвори", коментира кметът на Царево Георги Лапчев.

Още по темата

"Фестивалът на изкуствата "Аполония" в Созопол може да се окаже с вечерен час, ако законът за шума бъде приет в сегашния му вид", предупреди пък кметът на градчето Панайот Рейзи, който е най-яростен противник на готвените промени.

Ограниченията за музиката ще ударят и много други фестивали, които се провеждат в Созопол през лятото, категоричен е той.

Кметовете са разтревожени и от бързината, с която Симеонов се опитва да прокара промените.

"Ще обърка целия сезон, че даже и следващия. Туроператори, хотелиери и ресторантьори вече са си направили програмата, сключили са договори и няма как да ги отменят. Нормално беше преди това да се направят  срещи с кметове  и хората в  бранша. Не може с лека ръка да се лишим от  17% от бюджета, колкото дава туризмът. Трябва да се даде възможност на общинските съвети да си кажат думата, а не законът да се приема на 30 май", заяви Рейзи.

Той не е съгласен и с предвидените правомощия на полицията да затваря обекти.

"Законът е прибързан и в него не са изчистени много детайли", каза и Лапчев.

Ако бъде приет и влезе в сила в този си вид още от това лято, това със сигурност ще навреди на туристическия бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
7
 
! Отговори
Нормален туризъм преди 5 години
Като спре шума ще избягат 1000 туристи оставящи по 50 лева на ден (с пиячкатаи проституцията може да са общо 100), но ще дойдат 200 нови от който 10 оставят по 1000 лева на ден, 20 оставящи по 500 лева ... Отиди на 800 км в Хърватска и на каменните им плажове виж нормални семейства какви пари харчат. Но тене искат бетон, мутробарок, проституция, наркотици и вакханлия и си плащат много повече. Те са готови да дадат пари за кино, аниматори, да играт игри, но за това нещо трябва акъл.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23 - За един от съсобствениците на едно от заведенията, мога да стигна кажа, че е от хората, които са причината, пенсионни фондове да няма, заради врътката с инфлацията през 90те. Същия, сега не плаща данъци, така че не и го хвали.А ако това, да си продава страната като евтина *** е цената на пенсията ми, то по-добре да умра от глад, но с достойнство !!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятелите ми от чужбина, когато им кажа - "Абе пичове, ай това лято в България !", направо се обиждат, защото з аБългария знаят само "Sunny Beach".И не, не са от риташите. Риташите са 0.1% от населението на Европа. Нормалните избягват кУрорта
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-после Добрев призна: Инерком няма да може да осигури финансиране на сделката с ЧЕЗ, а мафиотчета патриотаро-герберастки.
22
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Като ти спре шума ...спира туризма. Спре ли туризма се сбогувайте с пенсиите и държавните заплати :))) Просто е.Изборът е лесен ....
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20Сори, ама ако събереш повече от 15000 души, които се "разцепват" по дискотеките, ела и ми се обади. Полови Ата са персонал, другата половина са пияндета от чужбина, без които бихме оцелели. И да не споменавам, че няма к една стотинка, която постъпва в хазната.А я да видим, колко туристи и а в пика в Слънчев Бряг ? Над 200 000 ! Сега, за едни 7500 от тях, които пълнят Джина на дилъри и мутри, заслужава ли си, да ягорпим живота на всички останали ?
20
3
 
6
 
! Отговори
калеко АЛЕКО преди 5 години
ШУМА Е ВРАГ 1 НА ЧОВЕКА !!!!!!!!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дъндар90те години, забраняваха музика, защото беше представителна за друга идеология, която не се вписваше с тази на БКП. Ако си мислиш, че тогава е можело да надуеш грамофона на макс и да слушаш Лили Иванова в 3 сутринта ... Повярвай ми, не е можело. Щяха да те отмъкнат в районното и да се пипне с разпити и обяснения.
18
9
 
2
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
Абе тоя ненормалник няма ли да го пенсионира някой? Разсъждава като пенсионер, действа като пенсионер, значи си е готов за пенсия! Луди и *** в едно! Ще затваря той заведения. Някой да го изрита от там! Няма да се връщаме в 70-те, когато рокенрола беше забранен. Пълен збърканяк! Ще забранява музиката по заведенията той!
17
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя се опитва да прецаква летнотее сезони. Доста хора св хранят от лятото. Струва ми се, че ще настъпи гореща клечка. Борисов да го стяга докато е време.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се ли справят с мотоциклетистите все едно нищо не са направили. За какво да давме милиони да намаляваме примерно шума от самолетите, когато един *** донор вдига шум в 2 нощес колкото самолет или заведение навън.
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Варели взе да става симпатичен! Защото не е като Баци да го показват само когато има рейтинг и да го крият при липса на такъв, а се е нагърбил за общото благо трупайки негатив! открива тоалетни и се бори с чалгата! Видяхте какво стана с оня зам. кмет в Ловеч когато иска да бъде полезен на обществото.А светлана Гебрева помните ли, че я заляха с киселина и защо! и, че се поболя и почина по късно? Нищо не помните.Само знаете да крепите хвалени високорейтингови тикви!
14
1
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
пих 2 кафета и още не мога да си обясня що са турили IBANEZ а не чифт правени гърди или на криско базуката на снимката. пак ли лошите метъли проповядват упадък, декаденс и разрив с социалистическите ценности, лельо
13
2
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Валери пак намери начин да ходи на почивка на държавни разноски. Достатъчно е само вечер към 10 часа да отиде даго снимат как "се бори" пред някоя чалготека. . През останалото време ядене и пиене на аванта, за да не ходи да се снима там същата вечер. Този човек за 5 пари работа не е свършил. Пореден мандат безвремие....
12
1
 
6
 
! Отговори
До Патриот преди 5 години
Значи е трябвало не да се разправяте, а направо да действате с бухалките. За съжаление, много неща у нас се развиват така, че човек стига до извода, че е по-добре сам да се разправя и да раздава правосъдие. Я те хванат, я не. Ако те хванат, голяма е вероятността някой адвокат да те отърве или да се измъкнеш с лека условна присъда или глоба.Но ако караш по закон, няма да получиш възмездие и екзотичният етнос ще ти се качи на главата.Както е тръгнало,много хора ще си облекат тениски със свастики
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кмета на Созопол, смях голям. Доказан бандит, бракониер и престъпник, на който кошути му падат в пикапа. На кой, кой, кой плаща недоносчето на държавна хранилка?
10
2
 
4
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
До Стига лицемериИ знаеш ли, какво е най-лошото - Бранят ги ! Едно момче от залата имаше проблем, пемотидохме 19 човека, ей така, да се разправя е. 3-4ма имаха и бухалки за респект. Дойде полицията, казаха ни, че ще ни арестуват ако Ен си тръгнем и не направиха нищо за музиката. Всички, само защото еидн имаше тениска със свастика ... Ебaси и полицията ...
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 Ананас, я маааарл от тукааа, по като та запукам с шамарити !
8
1
 
17
 
! Отговори
Стига лицемерие! преди 5 години
Защо Патриотът и дума не обелва за безобразните вакханалии, наречени ромски сватби?По една седмица трещят свръхмощни уредби, изкарани на улицата, за да ознаменуват продажбата на малолетно момиче, което някой педофил си е напазарувал.И като се има предвид, че всяка седмица в махалите им стават сватби, как да живеят и как да спят нормалните хора около тях - тези, които работят и плащат данъци, а децата им учат?
7
4
 
8
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Най- ме вбесява, когато министри започнат да вършат работата на един районен инспектор. Това показва, че тези министри нямат никаква представа каква е ролята им в правителството нито визия за развитие на поверения им ресор. България е оставена на самотек и деградация с такива мaлoyмници във властта. Хора, разберете, когато гласувате, вие определяте вашето бъдеще и това на децата си! Мислете с главите си, а не с джоба или гъзa си!

Спонсорирани публикации