Кучета-убийци по улиците! Кой е отговорен?

Коментар на потърпевши в "Околосветско" по Bulgaria ON AIR
14 май 2018 16:15, Анисия Иванова
46

8165 гледания   |  Още видео

През януари питбул нахапа до смърт дете, само няколко месеца по-късно подобен инцидент почти се повтори в столично училище. Случаите на агресия от страна на животните към хора и други кучета все повече зачестяват.

Кой е отговорен – стопаните, институциите или животните? Коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на потърпевшите Симона Маркова, Надя Атанасова и Йордан Колев, както и на Тихомир Пърлев от Столичния инспекторат.

"Вината е в собствениците. Лошо животно няма, има безотговорни стопани. Всичко зависи от тяхната съвест. Няма как зад всяко куче да стои инспектор", коментира Тихомир Пърлев.

Какви промени трябва да настъпят в закона, за да има ефект?

Над 500 сигнала за кучета без повод, а никакви наказания... Следи ли се спазването на закона?

"Законодателят да предвиди по-големи санкции", призова Пърлев.
 


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ТРЕЗВОМИСЛЕЩ Хората правят държавата! Ако народите на Австрия и България за две години сменят местата си, т.е. ако австрийците заживеят за две години в България, а българите отидат в Австрия, то австрийците със сигурност ще оправят България, докато българите ще разсипят и осерат Австрия! Долен народ - долна държава!
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
лоши животни няма, но кучетата са хищници, които за да се изхранват преследват и убиват други животни. Те го правят инстинктивно, просто хищникът си е хищник и не може да се изисква от него да блее и да пасе трева! Кучетата не са лоши, но са агресивни по природа и освен, че ловуват, те защитават и територията си, затова хората ги използват за пазачи. Когато едно куче види бягащо животно, дете или движещ се автомобил в него се задейства ловния инстинкт и песът се втурва да преследва плячката си.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как кой е виновен,хората сме виновни кучета как да се кастрират сами!!!Вземат го на село или града,като им писне айде на вън,а извращенията който им причиняват граничат с филми на ужасните...За всичко сме виновни ние така наречените човеци... една кастрация и ще намалеят котки,кучета.....И аз съм собственик на куче кастрино,чипирано,и в момента с тежка диагноза рак,не го убивам, измъчвам гледам си го.....И ще продължа да страдам и да му се радвам докато мога защото все повече се убеждавам че то
39
1
 
6
 
! Отговори
Oт Франция преди 8 месеца
Където живея от десетки години -
не съм виждала НИКОГА НИТО ЕДНО КУЧЕ ПО УЛИЦИТЕ да се разхожда само, нито в градовете, нито в провинцията.
Дойдох в България през 2011 година и се ужасих от глутниците безпризорни кучета, видях такива и пред народния театър в София.
38
1
 
8
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 8 месеца
Вие не разбрахте ли, че всичко се прави за да се тормозят хората ... ние не трябва да мислим какво се случва с държавата и как България изчезва а за какви ли не битови проблеми ... хората трябва да мислят за всичко друго само не и за бъдещето си което плачевно.
37
5
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Почти всички са нахапани от домашни кучета без надзор. Оставете бездомните на мира. Ако не ви е ясно, те са резултат от некастрирането на домашните.
36
1
 
18
 
! Отговори
Rostock AfD преди 8 месеца
До Анонимен Каквито са стопаните, такива са и кучетата. Така се и шофира в тая държава, така се правят далавери и се живее на гърба на все по-малко оставащите честни. И усещайки как като говоря за честност предизвиквам ехидна усмивка у повечето, решавам да спра дотук и да тегля на всички д*били една тънка...
35
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
разрешете трепането на безстопанствени кучета и проблема сам ще се реши,една две хайки и всичко ще се изчисти
34
6
 
5
 
! Отговори
qazwsx преди 8 месеца
До БГ интелект

Всъщност хора като Боян Петров и привържениците му са защитниците на псетата.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Я па ти...

Трябва разбира се нали плащаме данъци за тези кучета. Направили за 5 квартала едно заграждение 10кв.м и си измиват ръцете. Ела ти гледай куче в тия условия. Отделно никъде не се пръска за кърлежи и коси. Всичко ние си правим с наши средства. Да направят нормални условия за кучетата и няма да има проблеми с пуснати животни.
32
4
 
13
 
! Отговори
Ууу бреее преди 8 месеца
Отговорни са ония дето ги хранат.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Кучета-убийци по улиците! Кой е отговорен?"
---
А-а, не е даскалицата-а! :)
30
3
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 8 месеца
Те и тигрите и лъвовете не са лоши животинки. Ама милите си нямат стопсни и ето какви бели правят в саваната и джунглите. Ееех глава море, акъл шамандура! Защо моята котка не хапе и не драска никога и никой. Явно съм много добър стопанин. То че съм съм, но и тя просто си е миличка. Е ако докопа гълъб или врабче няма им прости.
29
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не срещнах куче убиец днес. Кучетата са много готини. Но срещнах десетки безпризорни котки.
28
5
 
25
 
! Отговори
WTF преди 8 месеца
До Az продължение:

Същата история и при мен. Аз съм се зарекъл, че след следващия път ще си купя газов пистолет и така ще карам. Щом живеем в Дивия запад, трябва да сме каубои. Или аз, или те - въпросът е на оцеляване в София, 21 век. Само да не се чудят хората по парковете защо се вадят и ще се вадят пистолети. Съжалявам, но искам да карам колело в парк, за който плащам данъци и ще го правя, докато не го обявят официално за кучкарник. А който иска бездомни кучета, да ги прибира у тях.
27
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Az продължение

Какво да то кажа, този проблем може да се реши много бързо като се изловят бедомните кучета, но ние сме се предали пред група фанатици смятащи кучетата за най-важни на света. Къде по-света бездомно куче се кастрира, уж обаче и се връща пак на улицата? Що за безумие е това? Проблема щял да се реши така? Е виждаме колко се е решил, да те дебна зверове по улици и паркове, все едно сме джунглата.
26
2
 
24
 
! Отговори
Az продължение преди 8 месеца
По пътя се срещнах с 3 глутници по 3-4 кучета и няколко сами, като умишлено заобиколих парк Мир и Дружба откъм УНСС - по оживено е.
През цялото време бях нащрек от къде може и ще излезе куче срещу мен, защото знаех, че са там.... наоколо в храстите и по тротоарите.!
Не бих тръгнал с детето да караме велосипеди преди обяд, защото е опасно!
Това е сигнал до тези, от които зависи безопасността ни!
25
2
 
18
 
! Отговори
Az преди 8 месеца
В събота сутринта реших да покарам велосипед.
Станах рано, времето беше страхотно ,/през нощта беше валял дъжд ../
но нарочно се забавих, защото имах едно наум..., а то е , че в събота и неделя , когато няма движение, кучетата рано сутрин нападат велосипедистите..от опит го знам.
Стана 7.45 и тръгнах!
от Младост 2 в София за Студентски град по Андрей Ляпчев
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отговорни са хората! По кучетата можеш да разбереш какви са хората в държавата!!!
23
5
 
28
 
! Отговори
WTF преди 8 месеца
Евтаназия за всички бездомни кучета - хем е хуманно, хем ще скъсаме с аборигенството и ще станем част от Европа поне в това отношение. То иначе слесващата стъпка е да пуснат вълците от зоопарковете.

Спонсорирани публикации