Кучета-убийци по улиците! Кой е отговорен?

Коментар на потърпевши в "Околосветско" по Bulgaria ON AIR
14 май 2018 16:15, Анисия Иванова
46

През януари питбул нахапа до смърт дете, само няколко месеца по-късно подобен инцидент почти се повтори в столично училище. Случаите на агресия от страна на животните към хора и други кучета все повече зачестяват.

Кой е отговорен – стопаните, институциите или животните? Коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на потърпевшите Симона Маркова, Надя Атанасова и Йордан Колев, както и на Тихомир Пърлев от Столичния инспекторат.

"Вината е в собствениците. Лошо животно няма, има безотговорни стопани. Всичко зависи от тяхната съвест. Няма как зад всяко куче да стои инспектор", коментира Тихомир Пърлев.

Какви промени трябва да настъпят в закона, за да има ефект?

Над 500 сигнала за кучета без повод, а никакви наказания... Следи ли се спазването на закона?

"Законодателят да предвиди по-големи санкции", призова Пърлев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
21
 
! Отговори
usa до 10 преди 5 години
и тук в usa е така! за пет години, едно бездомно куче несъм видял, иначе котки се мяркат тук-там, но само вечер и се прибират бързо сами!
20
10
 
23
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Анонимен 10 Общината трябва да осигури място за разходка на кучета... Браво бе! Не трябва ли общината да осигури храна и подслон на всички бездомници през зимата?За кучетата се замислил...Кучкар.
19
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От около 8 месеца съм в друга европейска държава, не е от най-белите и най-спретнатите, но тук бездомни кучета няма. Виж с котки е пълно.
18
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук проблема е същия като с *** - много ми е мръсно, обаче си хвърлям *** през прозореца, защото ме мързи, а ако някой ми се скара налитам на бой. Чистят ли си кучкарите след любимците, слагат ли им намордници, разхожда ли ги на повод, чипират ли ги и т.н. Не, защото ги мързи и трябва да се плаща. Пука ли им, че дразнят останалите, не разбира се, за тях другите не съществуват, не са важни.
17
7
 
16
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Барселона 6 Ти не ни давай за пример Русия.И при Живков беше така. Виж по Дискавъри какво значи зоополиция в САЩ.Те са за пример във всяко отношение.За това нямат стигане.
16
1
 
19
 
! Отговори
Питам преди 5 години
Чувам че имало зоополиция. Аз такова животно не съм виждал, а вие?
15
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-брутални са бабичките отглеждащи кучета пред и във входовете на блоковете, това са потенциални убийци, обаче ако се направи нещо настават едни ревове, едно чудо. Не знам вече какво трябва да стане, за да се наложат строги правила и да се гарантира сигурността на хората. Може ли да храниш куче което напада деца и после да виеш като сирена, когато някой поиска въпросния пес да се прибере в приют?
14
3
 
23
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Общината е създала правила, които обаче никой не желае да спазва, въпрос на култура и лична отговорност, все неща които са тема табу в България. С мислене от типа на мен не му дреме за другите, важното е на мен да ми е добре толкова. Няма как да се сложат инспектори на всеки ъгъл, а и да ги има техните правомощия са меко казано смешни. Ето защо на хората им писна и ръсят отрова и сини кренвирши. Реално проблема е в болните кучкари, които не призват никой и нищо.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите са виновни разбира се- някой чул ли е да има такива кучета в некомунистическа бяла страна? Ние по нашенско не сме чули а някой ако е чул,значи нещо лъже!
12
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До6 и после, след като го убият там ли остава ?....
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лозунг " работниците са стопани на народните блага"
10
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно почти винаги в такива случаи вината е в общината. Общината е длъжна да осигури място за разходка на кучетата. Общината е длъжна да контролира хората да разхождат кучетата си на определените от общината места. Общината е длъжна да се справи с бездомните кучета. Ако общината си върши работата, такива ухапвания на човек от куче ще са рядкост, но по-лесно е да се обвиняват стопаните на кучетата, самите кучета, да се искат безумно високи глоби и т.н.
9
4
 
3
 
! Отговори
не е ванга преди 5 години
До 6 и без да четеш трябва да се сетиш.това е ценностна система от миналия век
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналата година на една позната и написаха глоба заради свободно пуснато куче(миролюбива порода ) , та явно зоополицията във Варна допринася за местния бюджет.
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
виновни са депутати,които при обсъждане на промените в закона се отказаха от първоначалното предложение да няма куче без повод....е етоооооо го резултата.......друг е въпросът ,че въобще не се следи за спазването на законите в България и рядко се санкционират нарушителите....човек може ей така да си умре от куче.....хората както е казано.....кучета ги яли....
6
6
 
19
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Скоро четох как в Русия решават проблема с бездомните кучета...горе долу ...на пусия...Не че съм привърженик на такива действия но ако се наложи...То...или Аз...познайте какъв ще е изборът...Ако се прави кастрация и хората от приютите за кучета си вършат работата както трябва няма да има случаи като тези...По строги мерки и наказания за организациите занимаващи се с тази дейност...
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има СОБСТВЕНИК, тая дума стопанин, какво значи/ храни всичко живо без пари/СОБСТВЕНИК на куче, крави , коне и т. н . Плаща данък, взима субсидии, грижи с. е
4
8
 
57
 
! Отговори
БГ интелект преди 5 години
Българина има много изродено разбиране за добрина и милост.Под статията за куче наръфало човек можете да намерите стотици "светци" готови на ясичко за да защитят дивото псе.Под статия за трагедията с Боян Петров може да срещнеш стотици "пазители" на бюджета и държавната хазна. Не го разбирам, явно съм много ***.
3
2
 
25
 
! Отговори
??? преди 5 години
Любимото извинение на некадърниците, които не си гледат работата е, че няма как до всеки нарушител да застане полицай, в случая до всяко куче да застане инспектор. Всеки, който ги дрънка такива е за незабавно уволнение. Вместо да уволнят Пърлев, взеха та и по телевизията ни го показват. не знам какво са казали останалите, тук не го пише, но за Пърлев е ясно.
2
9
 
36
 
! Отговори
qazwsx преди 5 години
Трябва да има данък куче/котка, да е такъв че кучкарите да не могат да си го позволят. Да бъдат маркирани и ако го изхвърлят и го намерят на улицата да му го върнат, откаже ли да си го вземе да плаща издръжка! Тогава ще се замислят искат ли домашен любимец.

Спонсорирани публикации