Търкай, народе, търкай... животът ти зависи от това!

В "Околосветско": Има сериозни проблеми със зависимостта
17 май 2018 18:35, Анисия Иванова
97

"С внушителните си седмични награди лотарията беше единственото обществено събитие, към което пролите се отнасяха сериозно. Нищо чудно тя да бе основният, ако не и единственият смисъл в живота за милиони проли. Това беше тяхното удоволствие, безразсъдство, тяхното успокоително средство и интелектуален подтик" – цитат от романа "1984" на Джордж Оруел.

Думите на прозорливия автор са писани сякаш за време като днешното, когато манията по билетчетата на Националната лотария завладя цялата страна.

Инициативата на вицепремиера Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта предизвика своеобразен отговор от най-популярната хазартна игра в България – Националната лотария.

Рекламният клип с участието на актьора Захари Бахаров предизвика широк обществен отзвук и Facebook лешоядите погнаха поредната си жертва.

Какво ни налага шумно рекламираният хазарт – коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на Искра Ангелова.

"Ние се превърнахме в прокурори и съдии. Готови сме да убием човек. Захари ми е последният проблем. Тук има сериозни проблеми със зависимостта", коментира Искра Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
22
 
! Отговори
111 преди 5 години
Лотарията е хазарт, който по същество е болестно състояние на психиката. За това няма лек.Колкото до призивът играчите да си купят книгата Дж. Оруел "1974" и да я прочетат, това няма да се случи по следните причини: 1. Не биха жертвали толкова пари за да си я купят.2. Не биха отделили време, за да я прочетат. Ако все пак я прочетат, то може и да не я разберат, още повече проложат нейните нейните изводи в разбирането си за лично щастие.Все пак нека оставим играчите да живеят с илюзиите си.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Билетчето е мечта, която може да се сбъдне. Така си мислят хората.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, преди имаше тука има тука нема.
12
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***,що Ви интересува Вас ,аз кво ше прая Ве?!Кеф ми е ,ще си търкам!!Някой насила да Ви кара да купувате??Ай въведете шериата...Ваща ...
11
5
 
32
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Само че тотото е държавно и постъпленията отиват към спорта, а при Нл отиват при божкув.
10
2
 
21
 
! Отговори
85653 преди 5 години
Както е в другите страни, лотариите трябва да са държавни или да има поне няколко фирми с различни собстваници, които да имат лиценз за лотарии.
9
1
 
43
 
! Отговори
Язека преди 5 години
Хубаво щеше да е ако имаше и известна доза реализъм в техните клипчета...Нещо от типа: Този човек спечели, благодарение на това, че милиони като теб изтъркаха празни билетчета.
8
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си купят търкащите люде книгата 1984 на Оруел вместо да дават пари за глупости.....Мрънка *** че няма пари ама пилее пачки по чалготеките и кръчмите вместо за нещо добро като книгите.
7
4
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди време един такъв *** беше спечелил някаква сумичка от билетче.Питат го: Какво работите?Отговаря: Безработен съм.Питат го: Какво ще направите с печалбата?Отговаря: Ще си почина.Ето това синтезира интелекта на хората, които търкат.
6
2
 
46
 
! Отговори
:( преди 5 години
лотарията е измислица! много тъжно за тези, които си дават парите
5
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да забранят и тотото...
4
3
 
26
 
! Отговори
Стийв преди 5 години
Търкай и не мъркай
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма лошо, хората си купуват надежда, която обаче трае много малко - само докато изтъркат билета...
2
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лотарията е данък върху глупавите хора. Тез дет били спечелили не знам си колко хиляди са пълна глупост.
1
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не съм виждал човек с интелигентен вид да търка билетчета, все маргинали. Чакат нещо наготово, а всъщност си дават последните стотинки на мафията.

Спонсорирани публикации