Вечната битка за перфектна кожа

Фотозащита, термална вода и още предпазни средства за тургoра
Обновена: 30 май 2018 10:34 | 29 май 2018 15:23,
0

Лятото чука на вратата и опасностите за нашата кожа стават все повече. Как да се грижим за красотата и здравето си?

Какви са ценните съвети и новите процедури в дерматологичната медицина обяснява в предавнето "Околосветско" по Bulgaria On Air дерматологът д-р Мариела Хитова.

Новото оръжие в борбата за идеална кожа е пиновата мезотерапия. Процедурата идва от Азия и, за разлика от обикновената мезотерапия, е доста по-фина и прецизна. В зависимост от зоната, която се третира, продължителността варира от 5 до 15 минути.

В сравнение с другите мезотерапии, възстановяването се случва по-бързо, защото убожданията се усещат по-леко. След тази терапия се препоръчва приемането на течности и избягването на активен спорт, за да не се изпотява лицето.

Дерматологът уточнява и кои са подходящите летни процедури и как да предпазваме кожата си от предизвикателствата, пред които ни изправя горещият сезон. 

"Не препоръчвам никакви инвазивни процедури през лятото. Ефектът от пиновата мезотерапия не е толкова добър през този сезон, а микротравмите могат да доведат различни възпаления", съветва д-р Хитова.

През лятото кожата се поти, слънцето е силно, а това може да има неблагоприятно въздействие върху нея. Удачни предпазни средства са  термалните води, леките хидратиращи кремове и фотозащитата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации