"Пепеляшка" – безплатен дар за децата от "Арабеск"

Балетната формация подарява различен прочит на приказните герои за 1 юни
31 май 2018 15:07,
0

На първи юни, точно в Международния ден на детето, една от най-успешните български формации "Арабеск" ще представи своята магична интерпретация на обичаната детска приказка на Шарл Перо "Пепеляшка" и то напълно безплатно.

Всички желаещи малки и големи ще могат да се насладят на спектакъла, чийто автор и хореограф е Марияна Кънчева.

Предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air надниква в процеса на работа, по време на репетициите, и то часове преди представлението.

"Бях страшно несъгласна още от малка с тази концепция за обувката. Беше ми непонятно как съдбата на двама души ще се дължи на една стъклена пантофка. Принцът знае коя е неговата любима", сподели пред камерата на предаването Марияна Кънчева.

В малко по-различната интерпретация на популярната и обичана детска приказка ще видим и други герои - Червената Шапчица, Баба Яга и Пипи Дългото Чорапче. А Принцът е художник с огромна страст и любов към изкуството.

"Акцентът е в отношенията между Принцът и Пепеляшка - той е себе си и тя е себе си, и заедно се намират", коментира хореографът.

Преплитането на приказки и герои е предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по-интересно, разбираемо и достъпно за децата.

В спектакъла има две феи - млада и възрастна, които общуват с публиката, превърната в активен участник, а не просто зрител. Постановката ще се изиграе напълно безплатно утре, 1 юни, на сцената на Държавния музикален и балетен център в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Ден на детето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.

Спонсорирани публикации