Рецептата Dnes: Пилешко с аспержи на тиган

Прекрасен вкус
2 юни 2018 10:15, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пилешко с аспержи на тиган
Снимка: pixabay
Продукти:
 
4 броя пилешки пържоли от гърди
3 резена пушен бекон
½ чаша разтворен пилешки бульон
500 г аспержи
4 стръка пресен лук, нарязан
сол
черен пипер
1 супена лъжица олио
 
Приготвяне:
 
Овкусете месото с подправките. Загрейте мазнината в тиган на средна температура. В нея запържете бекона за около 10 минути, докато покафенее. Внимателно добавете бульона. В него поставете пилешките гърди и гответе още 5 минути. Намалете котлона и похлупете с капак.
 
Междувременно бланширайте аспержите в гореща вода за няколко минути, за да са свежи. След като бульонът започне да извира, добавете и тях към пилешкото заедно с нарязания лук. Усилете котлона. Гответе на силен котлон, докато месото хване загар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: пилеаспержирецепти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
любо преди 5 години
Майко мила. Верно ли?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стигнах с четенето до "В нея запържете бекона за около 10 минути, докато покафенее" и спрях. Авторката да запържи резени бекон за 10 минути да видим какъв цвят ще се случи. Нататък не ми се продължава с четенето.

Спонсорирани публикации