Звезди без образование: Риана, Лео, Ким...

1/3 от милиардерите не са държали в ръка диплома за висше
1 юли 2018 20:15, Петя Славова
18
Звезди без образование: Риана, Лео, Ким...
Reuters

Все по-често виждаме как не образованието е това, което помага на човек да е успешен. Ето и някои от големите знаменитости, които могат да се похвалят със звездна кариера без школуването да им е помогнало за това. 

Резултати от изследване на CNBC от 2016 г. показват, че около една трета от милиардерите не са държали в ръка диплома за висше образование. Ето и някои от любимите ни звезди, които също не са на "ти" с училищната система.
 
Леонардо Ди Каприо
 
Лео не обичал училище и до този момент счита школното образование за безсмислено.
 
"Не обичам училището, там те карат да се съсредоточиш върху нещо, което ти не искаш да знаеш. На мен малко ми обръщаха внимание", споделя звездата.
 
Младият Ди Каприо напуска училище и заминава за Лос Анджелис, където учи все пак четири години, но това е всичко що се отнася до образованието му.
 
Той става част от авангардната трупа "The Mud People", която гастролира в областта на Лос Анджелис. Само на 15 години вече си има личен агент и се снима в реклами и учебни документални филми. След първата му малка роля в сериала "Ласи", Ди Каприо напълно загърбва образованието и се насочва към актьорската кариера.

Елън Дедженерис
 
Елън е една от най-успешните комедиантки и водещи в историята на Холивуд. Пътят й към успеха не е лесен. Тя напуска Университета в Ню Орлеанс, където учи "Комуникации" след обучение едва половин година.
 
Залавя се за работа с доста нестандартни за тийнейджър длъжности - като художник, продавач на прахосмукачки, отваря стриди в ресторант.
 
В началото на 80-те започва да пише стендъп комедии. Споделя, че тогава е била повлияна от Уди Алън и Стив Мартин. Славата й идва след като взима участие в телевизионното шоу на Johnny Carson Tonight Show. Днес е тв кралица със собствено шоу, носещо нейното име.
 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
един друг преди 8 месеца
От заглавието на статията разбрахме, че авторът счита само висшето образование за "образование". Съответно средното и основното явно не се броят - значи учим 12 години залудо. Е в подзаглавието се е опитал да замаже нещата...
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чудно
Не са завършили ВИТИЗ/НАТФИЗ пък са добри актьори
14
2
 
4
 
! Отговори
Днешно време преди 8 месеца
"Учи мама, да нв работиш", отдавна не работи! Важно е че са си открили таланта и то на точното място в точното време и са се възползвали. Ако не могат да си преброят парите има счетоводители, а за толкова време мисля, че са се научили и да подписват;)
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И прости като нашия ***
12
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 8 месеца
Не всеки може да е Браян Мей!
11
1
 
5
 
! Отговори
ШМАТКА преди 8 месеца
Че кой от нашите дето се подмятат по сцените е образован? Васко, софчето -да ревеш или крещиш ,този е начинът, когато за нищо не ставаш да вадиш луди пари в това време! Онези там са от същата соц стълбичка.
10
0
 
4
 
! Отговори
Включително преди 8 месеца
До Анонимен 2

и да провериш кога се пише "с". или "със"....
9
2
 
12
 
! Отговори
Edna преди 8 месеца
Понеже масата или т.тар. публика се състои от тикви, то и идолите съответно са тикви. Нивото им личи по тъпите, овчи физиономии.
8
6
 
12
 
! Отговори
redordead преди 8 месеца
Ама, не учете бе, нужда от камериерки и друг обслужващ персонал винаги ще има, вижте дори, че по мотето вкарват от Украйна...
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Звездите ви са от изкуството за простолюдието.
В изкуството винаги е имало поне два пласта: народно, за простолюдието и висше, свързано с духовността, с Бог или родов епос.
6
3
 
39
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
Не бъркайте образованието с таланта.Едното може и без другото.Лошото е когато нямаш талант а решиш че образование не ти е нужноЕ тогава м.мата си джаса
5
1
 
31
 
! Отговори
Сократис преди 8 месеца
Какво значи "Звезди без образование"? Неграмотни ли са или просто не разбират от физика и химия? Напротив, има начално, основно и средно образование, всяко от които е образование...След като така формулирате заглавие, то с какво образование е списващата и ако е със висше, то не го заслужава, защото просто не е образована
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички могат да се образовaт, но не всички могат да са звезди.
3
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И баце е милиардер една книга прочетена без свидетели, "докторска" дисертация която се оказва кандидатска и едни изпросени пагони от дуганя!
2
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В ерата kа интернет да се говори за необразованост е смешно, когато със един клик имаш всички знания на човечеството.
1
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да си звезда не е нужно да имаш образование, един китарист на Дийп Пърпъл да речем е обиколил ецелия свят натрупал е знания и опит за всички държави отъдето е минал, каквито никой университет не може да му даде.