Рецептата Dnes: Печен патладжан с домати и чесън

Лека лятна манджа
2 юли 2018 08:00, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Печен патладжан с домати и чесън
Снимка: Youtube

Продукти:

3 патладжана
4-5 домата
2-3 стръка пресен магданоз
2-3 скилидки чесън
50 мл зехтин
Сол
Черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете патладжаните и доматите на колелца. Подредете в тава патладжаните и ги осолете. Оставете ги настрана за 30 минути, за да пуснат горчивината си. Изплакнете ги и ги подредете в тавичка за печене. Редете колелцата зеленчуци така, че да се редуват патладжан с домат. Овкусете с подправките и пресования чесън. Полейте със зехтина. Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до зачервяване.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
7
 
! Отговори
майна преди 4 месеца
И обелете патладжана, не като на снимката.
1
11
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Ако авторката Илиана ходи да пазарува , а не преписва стари рецепти ,щеше да знае ,че горчиви патладжани вече няма ,както и горчиви марули или дори горчиви краставици. Стана някаква промяна в сортовете ,поради което не се налага изцеждане на патладжаните "за да им се махне горчивината"

Спонсорирани публикации