След премеждието: Момчетата от Тайланд стават будистки послушници

Децата ще живеят в храм 9 дни, треньорът им ще бъде ръкоположен за монах
Обновена: 25 юли 2018 17:37 | 25 юли 2018 17:20, Джесика Вълчева
9
След премеждието: Момчетата от Тайланд стават будистки послушници
Снимка: Reuters

Момчетата от футболния отбор, които бяха спасени от пещерата в Тайланд, ще бъдат ръкоположени за будистки послушници в знак на признателност към всички, включили се в мащабната спасителна операция.

Момчетата ще живеят в будистки храм в продължение на девет дни – времето, което те прекарват затворени в пещерата, преди спасителните екипи да ги открият.

Още по темата

Треньорът на футболистите вече е бил послушник и затова ще бъде ръкоположен за монах. Само едно от момчетата няма да участва в церемонията, тъй като е християнин.

Семействата на футболистите дадоха обет момчетата от отбора да бъдат ръкоположени в знак на благодарност за всички усилия по тяхното спасяване, както и за  да почетат паметта на загиналия по време на операцията гмуркач.

Преди официалната церемония по тяхното ръкополагане, главите на момчетата бяха обръснати. На предварителната церемония са присъствали много от местните жители, които са се стекли на място в северната провинция  Чианг Рай, за да изразят подкрепата си към благородния жест.

Официалната церемония ще се проведе днес, в друг храм в Чианг Рай.


След огромните усилия на спасителните екипи момчетата от футболния отбор и треньорът им бяха успешно измъкнати от капана на пещерата на 10 юли. В акцията се включиха гмуркачи, спелеолози, водолази и доброволци от целия свят.

 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Е *а мааму преди 7 месеца
Еййй веднага да намешат религията.. Хората си рискуваха животите, един загина и са видиш ли - в знак на признателност... Сигурно ония по цел ден са се молили в манастира и за тва явно са ги спасили, а не жервоготовността на истинските спасители.. Ей така като видя религиозния *** из пространството и лошо ми става.. Аман от овце!
5
3
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 7 месеца
Будистките монаси ги стрижат навсякъде, включително и по интимните части. Не трябва да имат нито един косъм по тялото.
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като им е толкова акъла...
3
9
 
3
 
! Отговори
Аз преди 7 месеца
Треньорът е за затвора.
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нас ни стрижеха така преди казармата и после две години така.
1
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Българските политици последните 29 години са послушници на силите искащи да заличат европейската цивилизация и белите хора .