Рецептата Dnes: Тиквеният пай на Алиша Силвърстоун

Звездни рецепти
27 юли 2018 09:00, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Тиквеният пай на Алиша Силвърстоун
Снимка: Reuters

Продукти:

450 г пюре от тиква
½ чаша кленов сироп
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
1 чаена лъжица настърган джинджифил
½ чаена лъжица карамфил
1 щипка индийско орехче
3 супени лъжици царевично нишесте
300 г тофу
1 готова кора за пай
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 220 градуса. Пасирайте тиквеното пюре с кленовия сироп или смесете в блендер. Добавете сол. Разбъркайте. Добавете подправките, нишестето и тофу. Разбъркайте добре с лъжица, докато съставките се смесят. 
 
Намазнете и набрашнете форма за пай. Разстелете в нея кората за пая. Напълнете я равномерно с пълнежа. Печете за около 15-20 минути на силна фурна. След това намалете на 180 градуса и печете още 60 минути. Охладете и сервирайте.

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Готвя всичко преди 4 месеца
Ихаааа..егати лесното...понеже у нас готови кори за пай - под път и над път.
Кой беше тъпакът, който реши да ни "открехне" с тази проста рецептичка?
2
0
 
5
 
! Отговори
Никсата преди 4 месеца
Малко необичайни съставки, но ако ми го сервира Алиша ще го хапна пая.
1
3
 
11
 
! Отговори
Ура преди 4 месеца
Ново национално ястие!! Тикви да искаш у нас!! Пай ББ!!