"Нови лекарски истории" – свят на медицина и литература

Ревматологът проф. Златимир Коларов за новата си книга
6 авг 2018 15:07, Анисия Иванова
0

Ревматологът проф. Златимир Коларов съчетава два свята - този на медицината и този на литературата. Проф. Коларов е издал близо 20 книги с художествени произведения, а сега е ред на "Нови лекарски истории", в които е представено всекидневието на медиците, а историите, които авторът разказва на страниците, са автентични.

Проф. Коларов казва, че разказът се случва във всеки един момент, но трябва да имаш очи, за да го видиш, сърце - да го почувстваш, и душа, за да го разкажеш.

"В предговора точно това отбелязвам, че това е моят уникален житейски опит", каза авторът в студиото на "България сутрин". Ревматологът, който е председател на Съюза на писателите-лекари в България, допълни още, че медиците у нас пишат във всички жанрове.

"Бях казал, че живея в два паралелни свята. Единият на логиката, медицината и човешкото страдание, а другият на въображението и изживяното", допълни още проф. Коларов пред Bulgaria ON AIR.

Ревматологът каза още, че медицината е голяма преса, а професионализмът е начинът за справяне с нея.

"За мен едно произведение има смисъл, ако успее да постигне интелектуална провокация, да има сълза в окото и усмивка на лицето", категоричен е проф. Златимир Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации