Рецептата Dnes: Фантастичен ябълков пай

Вкус, който омайва сетивата
Обновена: 16 авг 2018 09:11 | 16 авг 2018 09:07, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Фантастичен ябълков пай
Снимка: Pixabay

Продукти:

350 г брашно
1 кг ябълки
150 г масло
100 мл олио
1 чаша захар
4-5 супени лъжици прясно мляко
1 щипка сол
1 супена лъжица канела
 
Приготвяне:
 
За кората за пая смесете 200 г от брашното, олиото, 2 супени лъжици прясно мляко и 1 щипка сол. Замесете тестото и го разстелете добре върху намазнена тава за печене на пай. Разстелете я така, че да полепне по стените на формата за печене.
 
За плънката смесете 3 супени лъжици захар, 3 супени лъжици брашно, канелата. Нарежете ябълките на едри кубчета като предварително сте ги обелили. Размесете ги добре с останалите продукти, за да полепнат добре по тях. Изсипете ги в основата на пая.
 
За заливката смесете останалото брашно с останалата захар, 2 лъжици прясно мляко и маслото. Разбъркайте добре сместа. С нея залейте пълнежа.
 
Печете пая в загрята на 180-200 градуса фурна за около 1 час. Извадете го преждевременно, ако хване златистокафява коричка.

6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 1 месец
Не знам с 200г брашно колко тесто ще се получи,че и по стените да се залепи?Малко ми се вижда само 200г,т.е. 1чаена чаша.Нещо сбъркано има в рецептата май.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте рецепта за черешов пай.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз слагам 2 яйца и 1 бакпулвер.
3
0
 
1
 
! Отговори
мистър150 преди 1 месец
Дядка, каквото повикало, такова се обадило. За мен паят не е аламинут, това е поезия!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурни ли сме, че е без яйца? Че толкова скъпи продукти не ми се хвърлят в кофата
1
0
 
1
 
! Отговори
дядка преди 1 месец
Вкусно и лесно, приготвям го като аламинут, не за друго, не щото съм феминизиран, ами жената просто стана преди доста време будистка.