Дънов участвал в спасяването на българските евреи

Нова книга разкрива подробности от живота му
Обновена: 20 авг 2018 14:14 | 20 авг 2018 12:23, Анисия Иванова
15

4291 гледания   |  Още видео

Книга на писателката Павлина Павлова разкрива в 600 страници нови моменти от живота на Петър Дънов, наричан от последователите си Учителя.

"Провокира ме случаен разказ за ролята на Петър Дънов за спасяването на българските евреи от газовите камери. Много малко знаех за неговото учение, бях виждала негови последователи да посрещат изгрева на слънцето в Южния парк, да танцуват. Бях възхитена от цялото учение на Петър Дънов", сподели Павлова в "България сутрин".

Той не само говори, а с личен пример показва как трябва да се живее, добави тя и подчерта, че не възпитаваме на нищо младите хора и сме оставили училището да се грижи за тях.

"Той (Петър Дънов - бел. ред.) не е както го изкарват, че бил човек край когото се събирали прости хора. Край него се събира цветът на тогавашната интелигенция на България. Много интелектуалци са гравитирали около него", посочи още Павлина Павлова.

Пред Bulgaria ON AIR тя отбеляза, че е живяла почти целия си живот с постулатите на Петър Дънов. Без да знам, съм дъновистка, ставам винаги преди изгрева на слънцето и го посрещам, каза още Павлова пред Bulgaria ON AIR.
 


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спасените от депортиране нашенски роми са били около 160 000. Числеността им е вече 170 000 при преброяването след Девети септември.
14
1
 
3
 
! Отговори
не се и съмнявам преди 6 месеца
Е, те фанатиците в скоро време ще открият още нови епизоди от живота му, как дънов е ходил по вода, как някоя мария магдалена му е изтривала нозете с косите си и прочие. И това на поне още 1200 страници. Ай на бас!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой се е погрижил да не бъдат откарани в немски концентрационен лагер гейовете? Защото това също е било изисквано от страна на германците.
По този въпрос изобщо не се говори и пише.
12
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 9 преди 6 месеца
По време на Втората св.война германците са изкупували абсолютно всичко, произведено в България, стига то да е предложено за изкупуване. Затова в този период е бил беден и гладен само мързеливецът и алкохоликът.
Изкупувайки стоки, те са наемали и български вагони, за да ги извозват. Кой е можел да знае за какво ще използват някои от тях? Разбрало се е чак когато са минали транзит през България. Онези евреи са били събрани от земи, които не са били под юрисдикцията на нашия цар.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А кой се е борил, за да спаси от газовите камери тогавашните
около 70 000 български роми?
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Дънов е също еврейн. Дори е защитавал и комунисти по време на монархията.
Но след това комунистите го унищожават.
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
български композиции пълни с евреи в Полша ? и как точно тези вагони се озовали там ?
едва ли е случайно , България е била съюзник на Германия .
8
2
 
7
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 6 месеца
Mnogo bulgari platiha s jivota si za spasyavaneto na evreite...No priznanie ne poluchihme...nito pari!
7
1
 
6
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 6 месеца
...I kakvo spechelihme ot spasyavaneto im....Omraza i prenebrejenie ot samite evrei! Za kalpak....izgoniha decata ot uchilishtata....s tehnite falshivi notarialni aktove za sobsyvenost! ...Bulgariya ne piluchi i santim za spasenite 50000 evrei! ....Nito santim....samo.omraza!
6
1
 
21
 
! Отговори
dдфсф преди 6 месеца
Ай стига с тия евреи, писна ми ежедневно да чета кой ги трепал, па кой ги спасявал, па всяка година расте броя на жертвите... Като че ли само те са страдали като народ и са ги подтискали и трепали. А на нас турците не са ли ни прилагали геноцид, не са ли ни клали? Ами арменския геноцид? А изтреблението на индианците? Ама не, сакън, все евреите та евреите.
5
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 6 месеца
Колега #4, Вашата информация не доказва нищо. Един вагон може да обикаля света, независимо от гарата на домуване.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
има в нета качени стари филми които показват навлизането на вагони в полските концентрационни лагери . на тях ясно и отчетливо пише на кирилица бдж .
3
4
 
9
 
! Отговори
месара преди 6 месеца
още една дето ше изкара някой лев пишейки глупости! къв е дънов, (учителя) създал некво братство, некво учение, бели дрехи, хора и ръченици, посрещане на слънцето,..........., та чак евреи спасявал?! ми той бил национален герой бе. я да му се направи паметник на поляната, и да се изучават "мъдростите" му в училищата!СТИГА СТЕ ПЪЛНИЛИ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА С ГЛУПОСТИ!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 6 месеца
Няма как Беинса Дуно да има дял в това дело, защото няма как да спасиш някого от несъществуваща опасност. Газови камери не е имало.
1
1
 
7
 
! Отговори
Йово преди 6 месеца
Глупости!!!