"Без будилник": Латино ритми, карибски плажове... просто Куба

Островната държава ще ви зареди с незабравими спомени
30 авг 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
18

Снимка: Posoka.com

Лятото, колкото го имаше, скоро официално ще свърши. Това обаче съвсем не означава край на почивките. Има места, които е най-добре да посетим именно когато у нас вече е есен или даже зима. Ако не сте се замисляли за "топлите страни" по това време на годината, ето един повод и прекрасна идея за дестинация! Елате днес в Куба с "Без будилник"!

Латиноамериканската островна държава е с излаз на Карибско море, Мексиканския залив и Атлантическия океан - рай за всеки, влюбен в морските почивки.

Но нейната привлекателност далеч не се изчерпва само с това, защото страната има богата култура, смес от местни островитянски традиции, влияние на испанските колониалисти, от САЩ.

Може да се разходите из старите квартали на столицата Хавана, да посетите музикални клубове с музика на живо или да опитате креолската кухня на уникални места. И, разбира се, да разпуснете на някой от искрящите бели плажове на Варадеро.

Любителите на морските приключения могат да практикуват шнорхелинг и да се насладят на богатия подводен свят. Големите градове пък поразяват с колониалната си архитектура и богатата си история.

За любителите на вечното лято, Куба е истински рай - температурите са високи през цялата година. Пъстрите улици и дрехи на местните, ретро автомобилите, културните центрове, морският бриз и щедрото слънце, създават истински рай за очите и душата.

Неслучайно Хемингуей е избрал очарователната атмосфера на Хавана за място, което да го вдъхновява, а къщата-музей на писателя е само една от възможните посоки за всеки турист.

И къде без пури и кубински ром, независимо дали ви интересува как се правят или просто какъв е вкусът им...

Възможностите за почивка и екскурзия в Куба са наистина най-разнообразни, а ето и предложенията на нашия верен партньор в приключенията - "Посока".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
До долния преди 5 години
Епа моеше да турите една лепенка - Платена Статия.
13
1
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 5 години
Какво очарование намира Хемингуей, като 1 година след идването на Кастро напуска Куба. Явно е бил очарован от безКастрова Куба!
12
4
 
18
 
! Отговори
Lora преди 5 години
Много е хубава Куба, само дето няма какво да се яде. Съветвам всички, които планират пътъване или почивка там да ползват само Ол инклузив, иначе рискуват да стоят гладни. Ние прекарахме 3 дни в Хавана, в хотел 5 звезди, само с осигурена закуска, в търсене на храна през останалото време. В ресторантите на хотела имаше само сандвич с риба тон. Успяхме да се натровим и след това основно минахме на ром.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
покажете и мизерията в Куба
10
1
 
16
 
! Отговори
Иво преди 5 години
За туристите Куба е интересна но скъпа дестинация. Качеството на услугите обаче често е под всякаква критикам а достъпът до елеметарни стоки е ограничен дори и с долари и евро. За местните Куба обаче е един мизерен концлагер :( Въпреки всичко бих препоръчал на всеки който може да си го позволи, да посети Куба. Имат страхотна история и природа.
9
5
 
9
 
! Отговори
ХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХ преди 5 години
Поредните построили социализЪма!
8
2
 
19
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
До Я па ти... Колите действително са стари. Има много американски автомобили от 50-те и60-те. Освен това има стари руски москвичи и жигулита. Видях и няколко полски фиатчета. Имаше и малко модерни китайски лимузини, но те бяха или държавни таксита (много скъпи) или на високопоставени държавни служители. Интересен вид такси е т.н. "банана такси" Това е триколка-рикша с двигател и отворен покрив във вида на банан. Цените на такситата са по-високи от тези в България. И там искат бакшиш навсякъде
7
5
 
16
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Име 6 Ти си неспасяем.Ако не беше Фидел , сега Куба щеше да бъде райска градина. Ако искаш да се върнеш в началото на 20-ти век , посети Куба и се нагледай на американски ретро коли.Някои нямат дори врати.Развит социализъм.Кво да праиш?
6
14
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
обожавам куба и им завиждам благородно. ако човек иска да измие гнусотиите от себе си, трябва да посети куба, преди да е късно и този остров да бъде заразен с алчността на евреите и мафията. когато и куба потъне, земята ще заприлича напълно на марс. така вече ще е излишен и изгасен поривът да бъде посетена тази планета.
5
4
 
27
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 5 години
А на мен не ми хареса. Разбира се белите плажове, палмите и топлото море ги има, но водата не беше особено чиста. Поне на плажа на "Сол Палмерас" във Варадеро. А в самия център на Хавана на 50 метра от Капитолия започва такава мръсотия и мизерия, че много от кубинците биха завидели на нашите роми. Сградите са направо в руини, а все пак варта, пясъка и тухлите не са внос, кубинците си ги произвеждат. Говорих с местните. Ще цитирам един от тях - "Ние живеем в концлагер!"
4
13
 
10
 
! Отговори
Банкерь преди 5 години
Тез трябва да се интегрират не живеят за пари и печалби, а си пазят природата, така не може. Знаят ли ако пострoят един голям бетонен плацдарм до морето и турят там един МОЛ какви гигантски печалби ще натрупат.
3
5
 
32
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Като дойде и там демокрацията ще има бетон в изобилие....Тия с милярдите не прощават на никой в стремежа си за още, още и по-голям ръст....
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Райско кътче!
1
10
 
34
 
! Отговори
Евроатлантик преди 5 години
Комунестически рай слама и пясък и куба либре не мерси, искаме си бетона и банките и крими бандите не щем природа и чисти плажове като бръмна вечер с гоуфо и какви хубави гъсти кълбета с пушек излизат, кеееф.

Спонсорирани публикации