За ценителите на виното... Почивка, в бъчва!?

"Schlafen im Weinfass" е уникално местенце в Шварцвалд
Обновена: 30 авг 2018 10:32 | 30 авг 2018 10:30, Иванка Гъркова
7
За ценителите на виното... Почивка, в бъчва!?
Schlafen im Weinfass/Facebook

Много хора пътуват из страната и чужбина, за да дегустират различни видове вино. Сред тях има както опитни сумелиери, така и обикновени любители на алкохолната напитка.Предприемачи от малко германско градче решават да се възползват от този вид туризъм по най-добрия начин - създават хотел, в който би искал да отседне всеки ценител на хубавите вина.

"Schlafen im Weinfass" е уникално местенце сред лозята на град Сасбачвалден, разположен в планината Шварцвалд. Хората, които искат да се насладят на виното на местни производители, могат да си отделят един уикенд, за да отседнат в нестандартния хотел. Там стаите не са в една обща сграда, а всяка една е под формата на бъчва за вино. 

Гостите на хотела могат да избират между пет различни вида бъчви, които са построени на отделни площадки. Всички те разполагат с най-необходимото - удобна спалня, баня, тоалетна, а по-големите и с някои екстри. Пред тях има маси и пейки за отдих, а гледката оттам е невероятна.

За да пийнат вино и се отдадат на романтика, туристите могат да останат в своите стаи с кръгли прозорци. Има и друг вариант - да посетят ресторанта-бъчва, в който не само да си поръчат любимата си напитка, но и вкусят традиционни германски ястия.

Ако искате да се пренесете в красивото градче и нестандартния хотел, вижте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ваканциябъчвапочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Психо Питбул преди 5 години
Немците плачат за българското. В България не се чува турска реч по улиците, оградата по границата ни е висока и бодлива, и нямаме златна статуя на Ердоган. Курортите ни са пълни, и в Слънчев Бряг още от соца го има това дето немците го правят сега. Казва се ресторант "Бъчвата". Само че разликата между нашето и немското от статията, е същата като да сравняваш български суджук с немски наденици. Вече искат да са като нас.
5
0
 
3
 
! Отговори
Редактор? преди 5 години
За сОмелиера вече е писано, но...Sasbachwalden на български е Засбахвалден. Може би е имала предвид СасБЪЧВАлден:)
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Е, ти какво очакваш! Те не правят разлика между епикриза и експертиза, преименуват с. Опан на несъществуващото с. Осман и т.н. и т.н. ... Не си пият редовно простамола :))
3
0
 
5
 
! Отговори
българска поговорка преди 5 години
Пиенето без мезе води до политиканстване!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Думата е сОмелиер, а не сумелиер...
1
1
 
7
 
! Отговори
Перко преди 5 години
Най хубавото вино е превареното на ракия.

Спонсорирани публикации