Рецептата Dnes: Хумус с кисели краставички и пипер

Вкусна разядка за мазане
4 сеп 2018 08:25, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Хумус с кисели краставички и пипер
Снимка: Pixabay

Продукти:

1 голяма консерва нахут
3-4 кисели краставички
сол и черен пипер на вкус
щипка лют червен пипер по избор
1-2 с.л. зехтин
1 с.л. сок от киселите краставички
2 скилидки чесън
1 с.л. сусамов тахан
 
Приготвяне:
 
Нахутът се слага в гевгир и се изплаква със студена вода. След това всички съставки се комбинират в кухненски робот и се смилат до перфектна гладкост. Сервирайте хумуса в подходяща чиния,  като по желание, отгоре може да декорирате няколко резенчета кисели краставички и да поръсите със ситно нарязан копър. Хумусът е чудесен за хапване с хрупкав препечен хляб.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
3
 
! Отговори
11 преди 2 месеца
Хумус, гевгир, идиoтска работа.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая чиния като я гледам, плаче за 1 шише ракия.....

Спонсорирани публикации