Рецептата Dnes: Любимият десерт на зодия Близнаци

Какво обичат да похапват? Шоколадово суфле!
7 сеп 2018 08:03, Илияна Николова
8
Рецептата Dnes: Любимият десерт на зодия Близнаци
Снимка: Sxc.hu

Този светъл и въздушен знак обича десертите с много сладък вкус. Сметана, плодове, шоколад, ванилия, всички тези продукти са на почит при Близнаците и няма да сгрешите, ако решите да го изненадате с десерт, който ги съдържа. Близнаците обичат освен десертът да е много сладък и да е пищен на вид. Шоколадовите фонтани не са прекалено пиршество за тях, напротив. 

 
Най-подходящият десерт за представителите на зодия Близнаци е шоколадовото суфле. Може да прибавите и свеж плод по желание, за да бъде наистина неустоимо кулинарното изкушение.
 
Продукти:
 
За 4 броя суфле:
2 яйца и един жълтък
80 г масло
90 г пудра захар
150 г натурален шоколад
ванилия
2 чаени лъжички натурално какао
20 г брашно
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото и шоколада на водна баня. Може да го направите и в микровълнова фурна, по-бързо е. В купа сложете двете яйца и жълтъка заедно със захарта и ванилията. Разбийте добре с помощта на миксер. След това прибавете разтопените масло и шоколад и разбъркайте отново. Последни сложете брашното, което трябва да е пресято и какаото. След като се получи хомогенна смес, намажете формичките за суфлето с малко масло и какао по дъното и стените им. Напълнете формичките със сместа (малко над средата на всяка формичка) и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса между 10 и 15 минути (зависи от фурната). Когато сервирате суфлето, поставете го в чиния, поръсете го с малко пудра захар и пожелание украсете с топка сладолед.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
8
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
По мои наблюдения - крем карамел
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 десерт бе човек - не закуска... и що си изпуснал ракията
2
4
 
7
 
! Отговори
Кулинарен турист преди 5 години
Вярно е. Аз съм зодия близнаци и любимият ми десерт е шоколадово суфле с течен център. Но магията на суфлето се случва единствено когато до него има топка ванилов сладолед.
1
2
 
15
 
! Отговори
глупости преди 5 години
Пържола със салата от кюфтета и пилешки хапки!

Спонсорирани публикации