Рецептата Dnes: Класически кисели краставички

Време е за зимнина
10 сеп 2018 08:07, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Класически кисели краставички
Снимка: Pixabay

Продукти:

1 кг корнишони
50 г захар
1 л бял оцет
2 клонки естрагон
1 супена лъжица синапено семе
пипер на зърна
сол
 
Приготвяне:
 
Почистете и измийте корнишоните, поставете в подходящ съд и покрийте изцяло със сол. Нека отлежат за 12 часа. След това разбъркайте оцета със захарта, естрагона и пипера. Бланширайте краставичките за няколко секунди в оцета, отцедете с решетъчна лъжица и ги сложете в бурканите.
 
Добавете синапеното семе. Кипнете отново сместа с оцета и след това допълнете с нея бурканите. Оставете ги да изстинат и поставете капаците. Съхранявайте на хладно и тъмно място.

4
Още от Кино
Невъзможно прелъстяване с "Госпожица Юлия"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С толкова много оцет ще са вкиснали краставички, а не кисели краставички
3
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 1 седмица
Що публикувате рецепти за традиционни неща, които не знаете кака се правят в България?
2
0
 
4
 
! Отговори
Хммм преди 1 седмица
Сега и корнишони да намерим ...
1
1
 
2
 
! Отговори
Врачанин преди 1 седмица
А рецепта за ракия кога...