Рецептата Dnes: Ябълки на клечка в карамел

Парти десерт
12 сеп 2018 08:25, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Ябълки на клечка в карамел
Снимка: Pixabay
Продукти:
 
8 големи червени ябълки
8 дървени клечки
1 чаша масло
2 чаши кафява захар
1 чаша царевичен сироп
400 мл кондензирано подсладено мляко
2 супени лъжици течна ванилия
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода в дълбока тенджера на средна температура. Бланширайте ябълките във врящата вода за няколко секунди. След това ги поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят, а и за да се отстрани естественият восък по кората им. Забършете ги добре и ги оставете настрана. След като се охладят напълно, направете малък разрез в горната им част, така че да промушите по-лесно дървените клечки. Покрийте широка тава за печене с пергаментова хартия.
 
Разбъркайте разтопеното масло, кафявата захар, царевичния сироп и кондензираното мляко в тенджера на средна температура. Разбърквайте непрекъснато, докато заври, след което намалете температурата. Най-добре би било, ако имате термометър за готвене, който да ви помогне да разберете кога градусите на течността са станали 120. Ако нямате термометър, това отнема приблизително 25-30 минути. Не забравяйте да разбърквате, за да предотвратите загаряне.
 
За да проверите дали карамелът е готов, капнете една супена лъжица от него в чаша студена вода. Ако карамелът се превърне моментално в кръгла твърда топчица, значи е готов. Свалете от котлона, добавете ванилията и разбъркайте. 
За да имате успех, работете бързо. Потопете всяка ябълка в карамелената смес, така че да облепи плода напълно от всички страни. Поставете ги върху пергаментовата хартия, за да изстинат и да се стегнат. По желание можете да потопите и в натрошени ядки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХахахахахахаХвърляш тенджерата през терасата.Така правеха мързеливите студенти някога,когато не им се миеха съдове.
1
2
 
3
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 5 години
А с тенджерата после какво става, след тая захар на 120???

Спонсорирани публикации