Честност или $100 000? Германец върна златни кюлчета

Той ги намерил в купен от него шкаф втора ръка
19 сеп 2018 08:06, Елка Василева
84
Честност или $100 000? Германец върна златни кюлчета
Снимка: архив, Reuters

Германец, който намерил три златни кюлчета в кухненски шкаф втора ръка, преценил, че честността струва повече от 100 000 долара, каквато е паричната им равностойност, и ги предал на властите, съобщи ДПА.

Златото тежало 2,5 кг. То било оценено на 83 500 евро (97 500 долара).

Мъжът намерил кюлчетата, увити в плик и скрити зад чекмедже в кухненския шкаф, който купил втора ръка. Вероятно са седели там десетилетия.

Открилият ги има право на награда от 2500 евро, казаха от министерство на вътрешните работи в Бремен.

Полицията установи, че шкафът е принадлежал на богат възрастен човек, който е прекарал живота си в едно жилище. Той починал през март и вещите му били разпродадени.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доблест и честност която ви липсва " Българи"Създадени само от алчност и предателство............
66
1
 
9
 
! Отговори
Късмет пропилян преди 5 години
Не е трябвало да ги дава на корумпираната си държава. Аз имам чувството че всеки един човек има голям късмет да спечели тотото или голяма сума поне веднъж в живота си. Но така да си даде късмета ужас. Все пак той с негови пари си е купил шкафовете. Ужас нямам думи. С тези пари щеше да си създаде собствен бизнес.
65
1
 
8
 
! Отговори
нечестния джони преди 5 години
Аз като си купих третата кола- втора ръка, нов-внос, вътре имаше 2 монети по-50ц и 1-1евро, явно забравени от предния собственик . Още не съм ги върнал на никого, че може и да са изхарчени-защото не ги виждам вече.
64
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-глупав от един немец може да бъде само... някой друг немец.
63
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
начина по който реагират германците на разни неща и дразнители ме кара да гледам с недоверие на този народ. По добре е с тия хора да си нямам вземане даване защото от моя гледна точка /а аз съм българин/ те имат необясними разбирания за живота. Това е достатъчно. М.а.йната им.
62
3
 
3
 
! Отговори
Germaneca преди 5 години
Само да питам нещо :Кой казва че са три кюлчета?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Evala bogoslov
60
55
 
14
 
! Отговори
Аз ако бях преди 5 години
Германците са богати. Аз съм българин. И нали знаете колко са бедни българите. Щях да продам златото и да взема парите. Парите са най ценното нещо на планетата от колкото човека. Аз бих забил нож в гърба на много хора в името на богатството и парите. Защото аз да се занимавам с хора които те да ми забият нож сори. Това е борба за оцеляване или аз ще живея или те. И всичко на този свят е само мене , другите не ми пука за тях аз гледам да ги използвам за парите.
59
14
 
13
 
! Отговори
СЕРСЕМ.БУДАЛЛА!!! преди 5 години
До ХХХдават ли ти еж!
58
3
 
26
 
! Отговори
богослов преди 5 години
Златото и земята принадлежат на Господ-Бог. За какво ти са като ти вземат живота!Яж и пий, защото друг след тебе ще ти ги изпие!!!!!!!
57
6
 
14
 
! Отговори
братчет Вини преди 5 години
Пиар,пиара е важен,пиар означава,ЛЪЖА,измислици,премислици
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
май никой не се замисля, че ако глупавия Ханс ги скатае тези 100К и после ще го бутнат там дето беше Ули Хьонес за няколко годинки ...
55
10
 
51
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Има има големи *** .....честност не означава да намериш 86 000 евро в злато нетърсени от никого и да ги дадеш на Меркел да ги раздаде на милите си мигранти ! Прибери си ги бе недогледан немец .....дядката хвърлил петалата и нямало кой да ги наследи ти си бил избрания пък си ги дал на бедната си държава .....смотан !
54
3
 
24
 
! Отговори
do Дежа ву преди 5 години
Ами в случая не е ясно защо е купил мебелта, но подозирам, че едва ли цената е причината. Със сигурност в Икея има достатъчно евтини. По-скоро е бил някой хубав шкаф и след реставрация ще блести като някое Порше 911, производство 80те пред нова Дачиа.
53
10
 
30
 
! Отговори
Дежа ву преди 5 години
Малко ми прилича на нашите завеяни пенсионери, които хвърлят всички налични пари през терасите, за да "помагат" на полицията, а живеят в мизерия.Човекът просто е улучил Джакпота и не е било нужно да го предава на държавата, от която явно не е видял нищо добро, щом пазарува от втора употреба.
52
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един турчинИма и една такава песен на Битълс - Имаджин,обаче и да пее,няма кой да го чуе.
51
3
 
28
 
! Отговори
смях преди 5 години
Това което не разбирам, е защо е толкова малка наградата. Това не е кражба, не е измама. Това си е сделка. Купушва шкаф, получаваш злато. Добре решил е да го върне, защо поне 50% не е за него. Дори всичкото, след като плати данък. Наистина не разбирам.
50
6
 
6
 
! Отговори
До циничка преди 5 години
Сина ти не може да ме изтрие, но пък носи много дъвки А pъ6
49
7
 
14
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Шайка крадци на едро - управляват кокошкари!Що е то?РБ!
48
9
 
5
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Хахаха...***...поизтриха ли те!Шеметак си!

Спонсорирани публикации