"Без будилник": Мексико – една сбъдната карибска мечта!

Древни храмове, безбрежни плажове, богат подводен свят и още много
20 сеп 2018 17:30, Екип на Dnes.bg
9

Снимка: Posoka.com

Лятото е още тук, но есента определено вече се усеща. Мечтите за карибски плажове обаче на практика могат да се сбъднат целогодишно! Неустоими морски ивици, кристално чиста вода, запомнящи се природни дадености - всичко това и още много може да откриете в слънчево Мексико - посоката в "Без будилник" днес!

Не един и два са курортите, на които можем да отдъхнем пълноценно в Мексико. За европейския вкус обаче като че ли се налага Ривиера Мая, позната още като ривиерата на Маите.

Ривиера Мая е курортна зона на източното крайбрежие на полуостров Юкатан, южно от Канкун. Бреговата линия се простира на 150 км.

Мястото е привлекателно за любителите на спокойната почивка и дивата природа, далеч от големите мегаполиси и шумните търговски центрове.

Едно от големите предимства на Ривиера Мая пред останалите мексикански курорти е близостта й до два културно-екологични парка – Шел Ха и Шкарет. Шел Ха е известен с плажната си ивица, на която може да се къпете и плувате с делфини. В парка Шкарет пък може да плувате из пещерните реки сред различни пещерни образувания.

Ривиера Мая предлага и отлични възможности както за разнообразни морски активности, така и за подводно гмуркане.

Местата за настаняване, разпръснати сред древни руини и тропическа гора, отговарят на желанията и бюджета на различни туристи. Гарантирани са и незабравимите карибски залези.

Ривиера Мая е и сред местата, където може да видите най-фотографираните руини от времето на маите.

При мексиканските пирамиди за разлика от тези в Египет върхът на пирамидите е като отрязан – най-отгоре завършват с площадка, на която има храм или светилище, а на една от страните на пирамидата има стълбище, водещо до това светилище.

В близост до Ривиера Мая можете да посетите пирамидите в Чичен Ица или храмовете в древния Тикал. Някои от мексиканските пирамиди не са били само храмове, но и гробници, каквито са и египетските пирамиди.

На практика всяка прищявка може да бъде задоволена в петзвездния лукс на един от новооткритите хотели там, предложение на нашите партньори от "Посока".

Пет басейна с водни барове, 24-часов all inclusive, няколко ресторанта с отлична интернационална кухня, възможност за различни екскурзии - просто изберете вашата дата!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В официалния сайт на МВнР Мексико е с жълто цвят - т.е. повишен риск. Не е зле да се има в предвид.https://mfa.bg/bg/embassyinfo/mexico
6
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е зле да се запознаете и с "тъмната страна" на Мексико. Стряскащ е броя на туристите, които са сполетяни от участта да бъдат отвлечени, убити или такива, които се водят безследно изчезнали. Бях попадал веднъж на аналитичен материал. Както знаете по нета циркулират клипове с насилие и екзекуции. В материала, които четох се казваше, че най-жестоките такива клипове не идват от Ислямска Държава, а именно от Мексико и се качват от членовете на картелите.
5
3
 
44
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
това лято бях там на ривиера мая не ми хареса - имаше много водорасли ,водата мътна ,нищо особенно само 1 пирамида има наблизо там това е пирамидата на тулим ,ли4но аз предпо4итам Република Доминикана
4
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в тая бандитска страна не отивам
3
4
 
46
 
! Отговори
евроатлантик преди 5 години
И да не се забравя че в Мексико има голяма вероятност да те отвлекат,сякаш си в Сомалия.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ривиера майа е хубава ходил съм там 6 пъти но Пунта Кана Доминиканска република е още по красива ходихме това лято за 20 дни там е сниман и филма синята лагуна.По принцип Мексико е по комерсиално особено Канкун не го препоръчвам
1
1
 
43
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
особено препоръчвам посещение на Хуарес

Спонсорирани публикации