Рецептата Dnes: Есенен конфитюр от тиква

Страхотен вкус
2 окт 2018 08:20, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Есенен конфитюр от тиква
Снимка: istock

Продукти:

750 г варена тиква (около два пъти повече сурова)
700 г кафява захар
70 мл вода
сокът на 1/2 лимон
 
Приготвяне:
 
Измийте тиквата и отстранете кората. Премахнете семките и сърцевината, нарежете на малки парчета и варете до омекване. След това я прецедете и оставете да се охлади. Пасирайте я и добавете захарта към нея.
 
Оставете да отлежи около час, а след това добавете водата. Щом заври сложете и лимоновия сок. Варете 5 минути и изсипете конфитюра в буркани, които предварително сте поставили във фурна загрята на 100 градуса.
 
Затворете плътно бурканите и ги поставете обърнати на обратно до пълното им охлаждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
5
 
! Отговори
OctoPAD преди 5 години
Това е гнусна политическа инсинуация!Защо не публикувате рецепти за шипков мармалад например?Или за сладко от боровинки.
1
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колежке добро утро снощи казах гледаи си твоята работа обапе загледах кодирания език на някои хора и установявам че си си вряла.носа съвет от мен не се занимаваи с това което тие на главата да не те опра по нещо на което не си нито в час нито го и знаеш или по тоя начин ще ме претопиш избии си го от главата да не ти го избия аз

Спонсорирани публикации