"Без будилник": Есенна разходка из най-колоритните градове на Европа

Амстердам, Берлин, Милано, Лондон – изберете сами!
4 окт 2018 17:00,
16

Амстердам. Снимка: Flickr

Лятото си замина, но това далеч не значи, че приключенията са останали зад гърба ни. Есента е примамлива и е идеалното време да се разходите из някои от най-живописните градове в Европа. Елате с нас и "Посока" на кратка разходка из най-интересните кътчета на Европа в "Без будилник"!

Първото ни предложение е за Амстердам. Градът на греха, градът с хиляди канали, шарен и приветстващ.

Холандската столица е градът с най-много музеи в света, така че любопитството на туристите винаги може да бъде задоволено. Ако пък искате да се разхождате и да попивате от духа на града, Амстердам отново не е за изпускане. Идея: Наемете си колело и се слейте с местните - тук двама от трима жители имат велосипед!

Интересен факт е, че Амстердам е градът с повече мостове дори и от Венеция, затова - пригответе и фотоапаратите, защото холандската столица винаги може да ви предостави любопитни гледки.

Следващото ни предложение ни отвежда до един много колоритен и пропит с история град - Берлин.

Тук има за всекиго по нещо. Харесвате екзотична кухня? Ресторанти с вкусни ястия от всички краища на света има навсякъде. Падате си по обикалянето на музеи? Разбира се, има предостатъчно.

Една от големите атракции на града е телевизионната кула, от която много лесно ще разгледате града - буквално като на длан.

Сред десетките интересни места в Берлин е и Пергамският музей в Музейният остров в центъра на града.

В него са събрани едни от най-уникалните експонати в света - Портата на богинята Ищар, Пергамският олтар и пазарната порта от древния град Милет.

Пергамският музей приютява и музеите на ислямското изкуство и близкоизточната култура.

Напускаме Берлин и се отправяме към една любима шопинг и културна дестинация - Милано! Кой ли не обича Италия!?

Първата стъпка в Милано е ясна - Дуомото. Катедралата в Милано е една от най-впечатляващите и несъмнено най-разпознаваемите в света.

Храмът, посветен на Рождество Богородично, е символ на града. Работата по огромната катедрала започва през 1386 г. и съчетава много стилове. За съвсем любопитните туристи се предлага и качване до Терасите на Катедралата.

Докато сте в Милано - отбийте се и да видите култовата творба на Леонардо да Винчи - Тайната вечеря. Тя се пази в Доминиканския манастир "Света Мария деле Грацие" и достъпът до нея е силно ограничен.

Отправяме се към столицата на Великобритания - Лондон. Доста забързан град, пълен със забележителности, но все пак - Биг Бен, Тауър Бридж и Бъкингамския дворец са сред задължителните. Разбира се, можете да се загубите сред всички исторически забележителности, но когато ви писне - отправете се към музея на Мадам Тюсо.

За финал - качете се на Лондонското око, защото дори и да не успеете да видите всичко, гледката отвисоко винаги си струва!

Ако пък сте в настроение за любов, дестинацията е ясна - Париж! Айфеловата кула, базиликата Сакре Кьор и Триумфалната арка нямат нужда от представяне.

Тук може да се отправите към романтичния квартал Монмартър и уморени от обикалянето из забележителностите на френската столица да опитате класическия френски специалитет - кроасан с масло!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
ром=сиганин преди 5 години
Париж и Берлин не ме впечетлиха,но Лондон-да !Милан горе-долу добър град.
13
1
 
0
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Да ,той е архитектора на Париж. У нас дали би било възможно турчин да направи архитектурата на нещо мащабно,па дори и да е гений? Съмнявам се,не сме дорасли още до това и то в 21 век,а ако не се лъжа ,то Париж е преустрен в днешният си вид в 19 век.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мозайка,а не музайка,сори.
11
3
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 5 години
Това не тротоар,а музайка в търговски център или нещо друго(не помня),но впечетлява разбира се по-красота.Тук няма място да наместваш "нашите партийни другари",щото НЕ МОЖЕ И ДА ИМА СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ НАС И Италия.Ако комунистите са ти виновни в нещо ,не е задължително навсякъде да ги намесваш,а то ставаш смешен.(не за всички де,но за знаещите само..))
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Най-разпознаваемата сграда в света: Айфеловата кула. Снимка: Flickr"---Егати! Трябваше да се пенсионирам, за да науча, че Айфеловата кула била СГРАДА. :)
9
7
 
4
 
! Отговори
Munchen_DE преди 5 години
BG: Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора.DE: Мюнхен, Хайделберг, Касел, Росток, Бамберг, Нюрнберг, Регенсбург, Аугсбург.
8
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте тротоара на снимка 7 и го сравнете с нашите, сделани от партийните другари!България в ЕС?Е.ати и недоразумението!
7
3
 
0
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Така е.
6
13
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Има един велик Осман в историята и той се казва Жорж-Южен Осман. Той е направил Париж това което е в момента. Другите Османовци нямат значение.
5
23
 
15
 
! Отговори
Осман преди 5 години
От истамбул по rpoзен град няма
4
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петербург е най-колоритният и самобитен европейски град, културната столица на Европа.
3
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички места са хубави, но като Париж втори град няма ... никога не съм срещал нещо по-красиво от този град ...
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лятото си замина, но това далеч не значи, че приключенията са останали зад гърба ни. Есента е примамлива и е идеалното време да се разходите из някои от най-живописните градове в Европа. Елате с нас и "Посока" на кратка разходка из най-интересните кътчета на Европа "Не забравяйкте да си носите банани и тоалетна хартия за из път, ако са ви останали пари след увеличаването на цените на парното, тока и водата.
1
3
 
26
 
! Отговори
ТРЕЙС преди 5 години
С новите ремонти София е в пъти по-колоритен град. И Враца! Питайте БожиГол!

Спонсорирани публикации