Рецептата Dnes: Телешко булгоги с лук

Вкус от Изтока
30 окт 2018 09:37, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Телешко булгоги с лук
Снимка: iStock

Продукти:

¼ кромид лук
2 стръка пресен лук, нарязан
1/3 чаша соев сос
3 чаени лъжици захар
2 чаени лъжици печено сусамово семе
3 скилидки чесън
1 чаена лъжица сусамово олио
¼ супена лъжица червен пипер
¼ чаена лъжица настърган пресен джинджифил
1/8 лъжичка черен пипер
1 и ½ кг телешко филе, нарязано на малки парчета
1 чаена лъжица мед
 
Приготвяне:
 
Смесете нарязаните кромид, пресен лук, соев сос, захар, сусам, пресования чесън, червения пипер, джинджифила и черния пипер в купа. Разбъркайте. Сложете нарязаното месо в маринатата и оставете за час или за през нощта в хладилник.
 
Загрейте тиган на средна температура. Запържете маринованото месо на порции, ако тиганът ви не е достатъчно голям. Добавете меда, за да карамелизирате месото. Разбърквайте от време на време, за да не загори.
 
Сервирайте булгоги, поръсено с още малко ситно нарязан пресен лук.

4
Още по темата: рецептателешкобулгоги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
"Телешко" от булдози с лук...