Рецептата Dnes: Стар хляб с лук, чесън и подправки

Не го изхвърляйте
7 ное 2018 08:20, Илияна Николова
9
Рецептата Dnes: Стар хляб с лук, чесън и подправки
Снимка: iStock

Продукти:

1 стар хляб
½ пакетче малко масло
1 голяма глава лук
4 стебла селъри
2 скилидки чесън
няколко стръка нарязан магданоз
1 с.л. мащерка
сол, черен пипер на вкус
½ с.л. розмарин
600 мл пилешки или зеленчуков бульон, охладен
2 яйца
 
Приготвяне:
 
Нарежете хляба на кубчета и го сложете в дълбок съд. В добре загрят тиган разтопете маслото и прибавете към него нарязаните лук, селъри, стрития чесън и подправките. Гответе около 7-8 минути.
 
След това изсипете сместа върху нарязания хляб, разбъркайте, прехвърлете в тава, предварително намазана с масло.
 
В купа сложете бульона и прибавете към него яйцето. Разбъркайте добре и изсипете върху хлебната смес.
 
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-30 минути. След това премахнете фолиото и запечете до получаване на коричка.

9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Аз до Анонимен 1 преди 5 месеца
А как правиш хляб БЕЗ мая.....в домашна хлебопекарна става ли? Какво брашно ползваш и какви други неща?
Благодаря.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Куй туй

Туй показва колко си готвил. Селъри и целина не са едно и също нещо. И дори и да са различни сортове на едно и също растение, по отношение на готвенето има значение, защото селърито е много по-сочно от целината. Стига вихте срещу луната. И аз съм против чуждиците, но не викам на броколите (да проверил съм - множествено число се използва) зелен карфиол.
6
0
 
13
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 месеца
Ама тя каква стана. Бавно и полека ни връщат към времето... "Яж лучец, пий вода и пак поглеж! Дий воле, дий..."
5
0
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 месеца
А, ВМЕСТО ХЛЯБ МОЖЕ ЛИ ДА СЛОЖА МРЪВКИ, АКО ИМА ПАРИ ЗА ТЯХ?
4
0
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 месеца
А таман щях да питам кой туй селъриту ........и квай тъз манджа без свинску, уа?
3
0
 
9
 
! Отговори
Куй туй преди 5 месеца
Селъри уа?щот гу има и в Бг и се казва целина.Баба ти се със " селъри "е готвила.
2
3
 
14
 
! Отговори
Куй туй преди 5 месеца
Селъри уа?щот гу има и в Бг и се казва целина.Баба ти се със " селъри "е готвила.
Дееа илитератите ви даееа!!!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много добра руцепта, спомних си за времето когато ходех при баба на село и неделя сутрин нареди филии хляб в тавата и ги залее , пък като ги запече ....
Първо пуснете една рецепта за хляб, аз откакта взех да си меся без мая, си дадох сметка каква разлика със заводския. Един път ката го направите и после ще се чудите как сте яли купешки.

Спонсорирани публикации