Фестивалът "МЕЛБА" ще представи световни имена в дизайна

За събитието разказват Адриана Андреева и Бояна Гяурова
9 ное 2018 11:07, Анисия Иванова
2

"МЕЛБА" е името на предстоящия фестивал с участието на водещи лица от продуктовия, дигиталния и графичния дизайн на Европа. Кураторите на фестивала Адриана Андреева и Бояна Гяурова гостуваха в "България сутрин", за да разкажат повече за събитието.

В края на 2017 г. те създават архив на българските дизайнери, чиято цел е да ги свърже помеджу им. Преди това двете работят над 10 години с тези специалисти. Организират се и срещи наживо, където дизайнерите представят своите проекти.

"Целта на симпозиума е да запознае публиката и да даде положителен тласък на нашите творци да повярват в своите сили и да видят друг тип работа. Дизайнерите, които идват, са много изявени в своята област", посочи Адриана Андреева пред Bulgaria ON AIR.

"Много от тези хора имат сайтове, но обединявайки ги, ние ги представяме по много достъпен начин на публиката. Сметнахме за нужно да създадем този архив и информацията да е достъпна за всички", допълни колежката ѝ Бояна Гяурова.

Според тях проблемът е, че няма широко приложение на дизайна в България. Но от друга страна смятат, че като авторство и идеи сме на много добро ниво, което съпоставимо със случващото се на световния пазар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Адриана и Бояна създават каталог с някакви техни си познати и приятели, с които поддържат изцяло шуробаджанашки отношения и се препоръчват едни други за гепане на различни суми по различни проекти. В 'архива' им нещо липсват лица на наистина световно ниво, работили и работещи с Дисни, Пиксар, огромни имена в Холивуд... интересна селективност. В ролята си на какви тези точно определят кой на какво ниво за мен е мистерия, а и не само за мен.
1
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
И защо изложението, на което, разбира се, ще се изложим, носи името на певица?

Спонсорирани публикации