Недоспалите деца - агресивни, затлъстели, апатични

9 часа почивка за малчуганите до 12 години, 8 часа за тези до 17
3
Недоспалите деца - агресивни, затлъстели, апатични
Снимка: Pixabay

Изследователска група от университета в Ню Джърси посочи нови опасности за здравето на децата при недоспиване, а подрастващите все по-често се лишават от нужното им количество сън, пише сайтът Медикъл експрес, цитиран от БТА.

В експеримента взели участие 177 хиляди души на възраст между 8 и 17 години. Счита се, че децата до 12-годишна възраст не си доспиват, ако сънят им трае под 9 часа в денонощието. А при юношите - под 8 часа. Този проблем бил забелязан при половината от участниците в експеримента.

Учените също така изяснили, че недоспиването е в основата на формирането на вредни навици при децата. Те започват да предпочитат бързите закуски пред здравословната храна, склонни са да водят заседнал начин на живот и всичко това ги предразполага към затлъстяване.

При предишно изследване учени от Харвардския университет доказаха, че недостатъчната продължителност на съня поражда проблеми с психиката при децата. В частност при тях могат да настъпят неконтролируеми пристъпи на агресия.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
....... преди 4 месеца
mmdaaa
2
0
 
6
 
! Отговори
Баба Гюра преди 4 месеца
Като гледам какви "майки" и "бащи" има., се чудя защо по дяволите са свършвали нещастниците, без да го извадят! Може би от мързел?!!? ..или недъгавост?! Who knows..
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От догодина като въведат за постоянно лятното време, през зимата тези деца ще влизат в час няколко часа преди да изгрее слънцето.