Българин почина на екскурзия – инфаркт, а не отравяне с храна

Румен Драганов: Това се случва навсякъде по света!
27 ное 2018 10:23,
6
Българин почина на екскурзия – инфаркт, а не отравяне с храна

Български турист почина на борда на самолет, връщайки се у нас от екскурзия в Египет. Пътуването било организирано от туристическа фирма, а някои от пътниците са на мнение, че причината е хранително натравяне в хотела.

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма доц. Румен Драганов настоя пред Bulgaria ON AIR, че в случая не става дума за хранително натравяне, тъй като има само един засегнат турист, а не група от хора.

"В туризма знаем, че на 100 хил. пътници имаме 6 смъртни случая, особено в тази възраст над 55 години. Това се случва навсякъде по света. Не става въпрос за хранително натравяне, защото вече щяхме да имаме тази информация и съответните предупреждения", настоя той.

В писмо до медиите, участвалата в екскурзията до Египет Александрина Александрова-Панайотова, пише, че с нея се е свързал сина на починалия мъж, който и съобщил, че констатацията на съдебните лекари, е смърт вследствие на масиран инфаркт.

"Опечаленият твърди, че диагнозата за хранително отравяне на египетския лекар е абсурдна и напълно погрешна", допълва тя.

По-рано и от "Гранична полиция" заявиха, че мъжът е починал от естествена смърт и че прокуратурата разследва случая.

A oт туристическата агенция коментираха, че не са получавали оплаквания във връзка с храната в хотела.

По думите на доц. Драганов е много трудно в съвременния дигитален свят да кажеш, че някой не е информиран. Пътуването е тежък физически труд, подчерта той, а влияние оказват температурните разлики, непознатата храна, новите зарази и микроби.

"Египет не е преставал да бъде световна туристическа дестинация. Това са пътуванията веднъж в живота. Много хора мечтаят да видят пирамидите. Виждал съм в Египет хора, които ги водят в инвалидна количка. Това е доста сигурна и добре организирана туристическа дестинация", каза още доц. Драганов пред Bulgaria ON AIR.

Драганов настоя, че човек трябва да подхожда много отговорно към пътуването и да се информира максимално подробно.

"Може да се качите на Витоша и да загинете там поради това, че сте се облекли леко и завали сняг", даде пример доц. Румен Драганов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимна преди 5 години
Бях на самолета от Египет. Беше ужасно тъжен и абсурден край на едно невероятно пътуване по Нил. Още го преживявам и страдам. Двама лекарите, пътуващи на борда, се бориха за живота на този човек. За съжаление, той си отиде. На място казаха, че е получил инсулт - не от храната. Храната си беше ок.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-важното от пътуването е да си качиш снимка във фейсбук. Нито се интересуват къде отиват, нито се чете за дестинацията, за културата и бита на народа, цялото пътуване се изразява в тагване. Хора четете, бъдете любопитни от това което ще видите, интересунайте се. Не знанието не ви оправдава.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По думите на доц. Драганов е много трудно в съвременния дигитален свят да кажеш, че някой не е информиран. Пътуването е тежък физически труд, подчерта той, а влияние оказват температурните разлики, непознатата храна, новите зарази и микроби.----Никак не е трудно. Може повечето от пътуващите и да попрочетат нещо, но едва ли наблягат на инфото за харктерните заболявания, ***, мерките и начините за предпазване, а и за задължителните ваксини. После, след като стане олелето обикновено е късно
3
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами стойте си на село. Там освен мухите от дворния нужник няма кой друг да ви взриви...
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурна дестинация ???? Да , ако не ти взривят самолета и не те разстрелят тамошните талибани докато разглеждаш пирамидите ...
1
0
 
32
 
! Отговори
Спиро Киров преди 5 години
"Институт за анализи и оценки в туризма"...-още едно модерно наречено учреждение а България от което няма никаква реална полза. Институти, агенции, командни центрове...днес ще изпият по 4 кафета, ще хапнат и ще разпечатат 2-3 листа за да има на какво да си драскат утре. Че и тв време им дават.И чакат премии другия месец. Бездушни институции, пълни с бездушни хора.Приятен ден!

Спонсорирани публикации