Откриха нов вид жаба, дълга... 2,5 см.

Видът обитава горите на планина Ароа във Венецуела
29 ное 2018 21:03,
5
Откриха нов вид жаба, дълга... 2,5 см.
pixabay

Изследователи откриха в северната част на Венецуела нов вид миниатюрна жаба, която се среща единствено по тези места, съобщава Франс прес.

Животното, което по размер не надвишава 2,5 сантиметра, беше кръстено Mannophryne molinal в памет на видния венецуелски херпетолог Сезар Молина /1960-2015/. Характерно за новооткрития вид е черната ивица, която преминава през гушата на земноводното. Женските екземпляри са значително по-големи от мъжките, установи екипът на Мигел Мата от Централния университет във Венецуела, осъществил изследването.

Този вид жаби обитава горите на планината Ароа в щата Яракуи в северната част на Венецуела. На гърба на Mannophryne molinal се забелязват краски, вариращи от кафяво до сиво и тъмнозелено. Коремчетата на самците са бели, а гушите им са сивкави. Женските екземпляри са с по-пъстра окраска по коремчетата и са с по-отчетлива черна ивица под гушата.

След обстоен анализ на снимков и звуков материал учените стигнали до извода, че са се натъкнали на нов вид от познатите досега 19 разновидности на рода Mannophryne.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото на Боце мозъка
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В търсене на храна във Венецуела са се включили и учените....
2
0
 
18
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Много мило животинче!
1
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Браво на естествоизпитателите от Венецуела!Виждаме още едно доказателство за прогреса на науката и по-специално, на естествоизпитателската наука във Венецуела.Браво!

Спонсорирани публикации