Българин, осъден в Австрия за подготвяне на атентат - с прякор "Ходжата"

Хактан Сами, от ромската махала, често бил в джамията
1 дек 2018 15:30, Петя Славова
105
Българин, осъден в Австрия за подготвяне на атентат -  с прякор "Ходжата"
Снимка: Reuters

Българин, осъден за подготовка на терористичен акт в Австрия,  е от Силистра, предава Нова тв. Хактан Сами живеел в ромската махала на града. Учил е в спортно училище. Учителите му си спомнят, че момчето често посещавало джамията. Бил от скромно семейство. Никой не знае, че е ходил в Сирия. Разказват, че е отишъл да работи при баща си във Виена.

Още по темата


"Постоянно беше в джамията. Даже бяха му измислили прякора "Ходжата", каза бившият директор на Общинско спортно училище "Дръстър" – Силистра Кольо Колев.

"Водил съм много разговори с него в това отношение – но нямаше признаци, че би могъл да достигне до това ниво, до което е изпаднал сега в момента, но не съм усетил подобни неща при посещението в дома.  Бащата беше таксиметров шофьор. Отиде да работи във Виена също като такъв и изтегли Хактан при него на работа", обясни класният учител на Хактан и преподавател по история Иван Занов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако на Хактан му бяха обръщали повече внимание в спортното вместо да го дискриминират по етнически признак сега щеше да носи медали за България, а не присъди...
46
1
 
21
 
! Отговори
112 преди 5 години
До АнонименЗащото то НЕ Е БЪЛГАРИН, А РОМ. Може да е блгарски гражданин, но не е българин. Разликата е повече от очевидна!
45
1
 
30
 
! Отговори
45726 преди 5 години
Този сайт си проси съдебен иск за обида по етнически признак. как така гражданин на република България, извършил престъпление, ще бъде причисляван към българите! Кой ви дава прво да обифждате българите?!? В учебиниците може да поднасяте несъществуващи прикзки за честния ром, който върънал торба със злато, а когато ромът е престъпник, го обявявате за българин! това е унизително за българите!
44
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали скачахте и викахте България на българите. Сега този защо не го искате за българин?
43
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ArifНе е така,те не само в джамиите им промиват мозъците,а имат и такива училища в които ги примамват и разни други начини с морков или кютек. Една такава туркиня в Германия,не можеше да се откъсне от една такава секта от страх да не я линчуват и тя разказа това по телевизията с надеждата да се отърве.
42
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако си някой нехранимайко значи не си българин!.То тогава в България българи няма..
41
1
 
17
 
! Отговори
Arif преди 5 години
И в София има радикализация, предимно сред роми, помаци, турци-по-малко. Арабите, които дойдоха носят по-различен Ислям. Мои близки приятели, с които сме яли и пили сега ходят на джамия и станаха много праведни. То радикалите преди това са били най-грешни.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се разбира Хактан българин от ромски произход ли е или ром от български произход?
39
17
 
12
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Този Хактан, ако беше някой олимпийски шампион веднага щяха да го обявят за българин, като Наим Сюлейманоглу! Според ганьовския акъл, ако си постигнал нещо значимо значи си българин, ако си някой нехранимайко значи не си българин!
38
10
 
6
 
! Отговори
Българска работа преди 5 години
Срама нямате ей хактани...
37
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Само ГЕРБ.
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияВ България имаше дори младежи,които се самоубиха в такива секти.И при християните,не само при мюсулманите.Не се знае кой стои насреща и проповядва.По-добре традиционното православие.И традицонните джамии+православни църкви да се поддържат само от държавата и заплатите и да са само от държавата,за да не сгазят лука.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияАтеизма също е подобен на религия, защото се основава на вяра, а не на доказателства. Забраните които предлагаш са досущ като на някой ходжа или поп.
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хиена дегизирана като лъв я прави лъв.
33
1
 
4
 
! Отговори
До ястребката преди 5 години
В конституцията ясно се казва, че представителите на малцинствата имат право да изучават майчиния си език и че всички са равни независимо от пол, раса етническа принадлежност.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато не стане джамии да има само отвъд Босфора Европа ще затъва.
31
3
 
10
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Последно има ли рoми и турци в България или всички сме българи?
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато става дума за права и свободи никой журналист не смее да ги нарича българи, но когато сгазят лука веднага стават българи. Тази мазохистична политкоректност вече е втръснала до крайна степен на всички.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е само в България,в Европа в такива джамии им промиваха мозъците,после семействата им страдаха,защото им се случваха странни неща или ставаха терористи или губеха връзка с реалността,а и понякога живота си.
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Петя тъпуту последно българинли е или ром?

Спонсорирани публикации