$200 хиляди за светлинния меч на Люк Скайуокър

Очаква се за шлема да бъдат платени 300 000 долара
4 дек 2018 15:15, Бойчо Попов
9
$200 хиляди за светлинния меч на Люк Скайуокър
снимка: Ройтерс

Светлинният меч на Люк Скайуокър от първия филм на сагата "Междузвездни войни" ще бъде изложен на търг в Лос Анджелис следващата седмица, съобщи Ройтерс. Очакванията са за лота да бъдат платени 200 000 долара.

От аукционна къща Profiles in History оповестиха, че ще бъдат предложени за продажба и други около 25 лота, включително черен шлем на пилот на космически кораб TIE fighter от излезлия по екраните през 1977 г. първи филм от поредицата. Очаква се за шлема да бъде платена още по-голяма сума - 300 000 долара.

Въпросният светлинен меч е използван от актьора Марк Хамил в образа на Люк Скайуокър в "Междузвездни войни: Нова надежда" и е проектиран от сценографа Роджър Крисчън. В писмо, придружаващо продажбата, Крисчън обяснява как създал един от около 5-те светлинни меча, използвани във филма.

Сред лотовете ще е също камера за визуални ефекти, проектирана от компанията на Джордж Лукас "Индъстриъл лайт енд меджик" и използвана за заснемането на някои други емблематични филми, сред които "Империята отвръща на удара" отново от поредицата за "Междузвездни войни", както и историята за Индиана Джоунс "Похитителите на изчезналия кивот", "Извънземното" и други. Очаква се за камерата да бъдат платени 150 000 долара.

Аксесоари и вещи от "Междузвездни войни" ще бъдат предложени за продажба на търг на Profiles in History в Лос Анджелис от 11 до 14 декември.

Още подобни любопитни новини четете в Style на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
ggg преди 5 години
Тоя меч нали го счупиха в последната серия като се биха Рей със Кайло...
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пък.....на Илиянци ги продават тия играчки по 20 лева.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е Лук (Look), не е Лък (Luck) а Люк (Luke). А Skylocker се наричат мостовете които свързват двойни кули. Просто на Лукас му е звчуало като героично име.
2
3
 
3
 
! Отговори
Циник до 2 преди 5 години
Люк - Luck - късмет ...Скайуокър - не скай УотчърРазхождащ се из небесата
1
3
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
"Люк" Скайуокър...

Спонсорирани публикации