Рецептата Dnes: Печена пъстърва за Никулден

Вкусна празнична риба
5 дек 2018 08:45, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Печена пъстърва за Никулден
Снимка: iStock

Продукти:

2 пъстърви
2-3 супени лъжици зехтин
1 лимон
3-4 стръка магданоз
1 щипка розмарин
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Намажете пъстървите със зехтина. Оваляйте ги в подправките като предварително сте нарязали на ситно магданоза. Изстискайте сока от половината лимон. Полейте добре рибите с него. От втората половинка на лимона нарежете няколко резена и ги подредете върху рибите. Увийте стегнато с фолио.
 
Печете на предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Ъ? преди 5 години
До оригиналната рецептаИ защо шаранът да не мирише на риба?
4
1
 
3
 
! Отговори
оригиналната рецепта преди 5 години
Шарана се държи в хладилник около 2 часа в смес от вода и малко лимонов сок,за да не мирише на риба.Шаран,много лук,домати,счукани орехи,бяло вино 100г.,черен пипер смлян и на цели зърна,сол, олио,0,5 чаша вода.По желание,може да се добави и нарязана умерено лютива чушка.С част от плънката се пълни шарана,а останалата част с водата се излива на дъното на тавата,поставя се пълнения шаран отгоре и се пече на фурна. Гарнира се с варени картофи.Поръсва се с нарязан магданоз.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Никулден се приготвя шаран,пълнен с орехи,лук,домати,а не пъстърва или скумрия.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скумрия на снимката,а давате рецепта за пъстърва,ей за големи шарани ни имате!
1
0
 
14
 
! Отговори
Някой преди 5 години
А защо на снимката са скумрии?

Спонсорирани публикации