Amazon праща чужди записи от Alexa на потребител!?

Според компанията случилото се е "човешка грешка"
21 дек 2018 12:00,
12
Amazon праща чужди записи от Alexa на потребител!?
Снимка: Reuters

Потребител на гласовия асистент на Amazon Alexa в Германия е получил достъп до повече от хиляда записа на друг потребител заради "човешка грешка" в компанията, предава Ройтерс.

Той е поискал да чуе записите на своите активности до момента, направени от Alexa, но също така е получил достъп до 1700 аудио файла от непознат, когато Amazon му е изпратила линк, пише германското технологично списание c’t.

"Необичайният случай е резултат от човешка грешка и е изолиран единичен случай", коментира говорител на Amazon.

Първият потребител първоначално не е получил отговор, когато е казал на Amazon за достъпа до чужди записи, сочи статията. Файловете след това са били изтрити от линка, предоставен от Amazon, но той вече ги е бил свалил на своя компютър.

"Решихме проблема с двамата замесени потребители и взехме мерки за бъдеща оптимизация на нашите процеси. Като превантивна мярка се свързахме със съответните власти", посочва говорител на Amazon.

Още новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Amazonгрешказапис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Шишо Б. преди 5 години
Alexa, kill Kenny!P.S. You bastards!!
9
0
 
3
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Преди 2-3 години си купих някъв евтин китайки телефон за 200 кинта ,и веднъж си направих запис с него да чуя как записва аудио микрофона ,очаквах да е някво супер теникено и некачествено ,но като си го пуснах през колоните на компа се изумих колко плътен и чист беше записа на говора ми, даже имаше и басови честоти хванати ,значи смятай това ако ти е в стаята колко добре си те слушат ,все едно си при тях заедно в помещението ,и това е евтин китайски смартфон!
8
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
Те все едно сматфоните не ви шпионират 24/7 . Записват всякаква информация като имат задни за достъп чрез които по всяко време някой който със достъп до тази задна врата може да активира програма на вашия смартфон.Другото нещо коеото много хора не знаят е че смартфоните не могат да се изключват напълно. Те на практика винаги са включени. Изключва им се само диспрея и преминават във "хибернация". Но в същото време отделните сезнзори могат да събират информация. Камерите, микрофона, GPS
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ????Могат да направят Alexa на бг, но нямат сметка пък и повечето българи могат да се оправят с говоренето на прости изречение на английски.
6
2
 
0
 
! Отговори
Идиотчета мой преди 5 години
Добре де който не иска да го следят да не си копува смартфон , елекса, майка и и т.н. Какъв е проблема...
5
2
 
10
 
! Отговори
???? преди 5 години
Споко бе, вас няма никой да ви подслушва - боли ги фара за вас. Пък и с българския им е трудно да се оправят.
4
0
 
12
 
! Отговори
Зомбито преди 5 години
Днес.бг някаква грешка ли е станала, забравихте ли че и Амазон трябва да пазите от "лош ПР" и "фалшиви новини" те са част от глобалистите все пак, държат как беше NYTimes и пишат разкази от Шехерезада за Тръмп 24/7 като вас, тъй че сте от един отбор. Но нищо, ще ви звъннат по-късно и може би ще махнете статията, както в тази история.
3
1
 
5
 
! Отговори
???? преди 5 години
До УтайкаА ти как смяташ, по тел., лаптоп или компютър не могат ли дз те слушат?! И като те слушат, какво толкова ще чуят? Не знам що така се панирате като Ви послушвали? Има начини и да не те подслушват - не ползваш тел, комп. или когато правиш "пакости" не са с теб :).
2
1
 
9
 
! Отговори
Малкия брат преди 5 години
Ей това е Big Brother. Скоро и записи от банята.
1
2
 
18
 
! Отговори
Утайка преди 5 години
Колко трябва да си затъпял, за да си купиш подслушващо и шпиониращо устройство, което пуска музика. И после да се по плакваш, че личните ти данни заминали.

Спонсорирани публикации