Рецептата Dnes: Пълнена пуйка с кисело зеле

С добавени ориз и бекон
25 дек 2018 10:00, Михаела Лазарова
16
Рецептата Dnes: Пълнена пуйка с кисело зеле
Снимка: Istock

Продукти:

1 пуйка
½ кисела зелка
200 г бекон
2 глави бял лук
1 чаша ориз
2 чаши вода
5 супени лъжици олио
1 супена лъжица червен пипер
щипка черен пипер
2-3 щипки сол

Приготвяне:

Сварете ориза в 1 чаша вода и 1 щипка сол, така че да се свари твърдо. Почистете пуйката. Нарежете лука на ситно, бекона на малки кубчета. Загрейте малко олио в тиган и задушете бекона и лука. Нарежете зелето също на ситно. Смесете го с лука и бекона. Овкусете с черен и червен пипер. Добавете ориза и разбъркайте.

Напълнете пуйката с тази плънка. Много е вероятно да ви остане от плънката. Гарнирайте с нея тавата около пуйката. Изсипете остатъка от водата в тавата и печете на 160 градуса за около 2 часа под фолио. След като свалите фолиото печете до получаване на коричка.

Още празнични рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
От село преди 5 години
Маайте си ги вий тея пуйки, тука пуйки нема.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прасето прасето
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуйката е тричава и много суха не става за ядене. Хамериканците да си я ядат.
6
1
 
5
 
! Отговори
Не на коледни пуйки. преди 5 години
Предпочитам вместо да тъпча огромна тлъста пуйка с разни неща, на масата на село да имаме поне седем постни манджи. Сарми лозови зелеви пълнени пиперки ,печени орехи,боб кисело зеле ,лук , зелева чорба с праз и люти чушки. Самоделни наденици ,сушено филе с чубрица и чесън и много червено винооо.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуйки не ядяха ли в Америка според американската култура?
4
2
 
8
 
! Отговори
А+ преди 5 години
За мен няма ли сърми на масата -не е Нова Година или Коледа ,макър и мога да си позволя и пуйки и патици с фазани и свинско с телешко ,но няма ли сърми на масата -не го приемам за НОВОГОДИШЕН ПРАЗНИК. Това ми е от детството -бях бедно момченце!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като чуя за миризливия на *** бекон и ми се отщява!Не е ли да заредиш масата със сарми,с печено свинско и мешана скара,със салати,баница, локумки и баклава,не се признава.
2
0
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
И сърмите!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сланина

Спонсорирани публикации