Рецептата Dnes: Моркови на тиган с подправки

Глазирана зеленчукова гарнитура
4 яну 2019 08:52, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Моркови на тиган с подправки
Снимка: istock
Продукти:
 
2 големи моркова
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица кафява захар
1 чаена лъжица лимонов сок
сол и черен пипер
магданоз
 
Приготвяне:
 
Сложете морковите в голям съд, покрийте ги с вода. Нека водата заври, след това намалете котлона, докато омекнат или около 7-8 минути. Отцедете водата.
 
Загрейте голям тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Запържете морковите, кафявата захар и лимоновия сок. Малко преди да свалите от огъня овкусете с подправките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
P. преди 5 години
Когато търся рецепти на български, аз търся нещо от българската национална кухня. Кафява захар и сол с моркови и магданоз. Ужас! Авторката - опитайте пак!
6
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Това е топла гарнитура, "гурмета", не зелето с моркови, което ядете в кебапчийницата срещу офиса. Захарта, заедно със захарта в морковите се карамелизира частично и се получава много приятен вкус. И, между другото, на салата от моркови и/или ряпа наистина се слага захар - толкова, колкото и сол. Който не се бои да пробва нещо, различно от специалитета на кварталната кръчма, може да опита.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да ги направим на салата,отколкото този буламач,салата от моркови със зеле и малко нарязан магданоз или нарязани листа от целина,накрая подправки олио,сол,лимонов сок на вкус,а може и настъргани моркови и ряпа с подправки - сол,олио,лимонов сок(или оцет) на вкус.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! Моркови със сол и захар!Пипер със захар!Да ви кажа,по-добре ги рендосайте и ги направете на сладко,след това в пюрени бурканчета,става страхотно.
3
3
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До P.Ти от баба си мекиците явно по-далеч не отиваш. Интересно каква е тая вашенска кухня незаменима. Мусака с кайма народна?
2
2
 
5
 
! Отговори
P. преди 5 години
Не вярвам на рецепти, които включват едновреммено зеленчуци и кафява захар. Това не е нашенска кухня.
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова галемации за две безвкусни хапки, по добре си ги изяжте сурови или на туршия.

Спонсорирани публикации