Рецептата Dnes: Нисковъглехидратни постни сарми

След преяждането по празниците, пробвайте ги!
5 яну 2019 08:48, Екип на Tialoto.bg
5
Рецептата Dnes: Нисковъглехидратни постни сарми
Wellcometomykitchen

Необходими продукти:

 
3 ч. ч. карфиолен ориз
 
2 моркова
 
1 глава лук
 
500 г пресни печурки
 
сол
 
черен пипер
 
пушен червен пипер
 
олио от гроздови семки или зехтин
 
листа кисело зеле
 
сухи чушки
 
зелев сок
 
Приготвяне:
 
В блендер смиламе на ситно лука и морковите, обелваме гъбите и ги нарязваме на дребно. Карфиоления ориз приготвяме, като в блендера смиламе с пулсации карфиола до големина на оризово зърно. В дълбок тиган загряваме мазнина и задушаваме лука и морковите, когато омекнат прибавяме гъбите и бъркаме, докато се запържат. Прибавяме сол на вкус(не прекалявайте, че ще заливаме и със зелев сок)черен и пушен червен пипер. Прибавяме и карфиоленият ориз, разбъркваме добре и заливаме с 1 к. ч. вода. Готвим докато остане на мазнина.
 
С така приготвената плънка завиваме сармичките и пълним чушките.
 
Подреждаме ги в тавичка намазана с олио и поливаме с още малко олио отгоре. Покриваме ги със зелеви листа и заливаме със 1 ч. ч. зелев сок. Печем в умерена фурна, докато се изпари течността и останат на мазнина.
 
Ами това е рецептата, просто, лесно и много вкусно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Недоволен преди 5 години
Що за изчанчени продукти ?!?! Да ви имам сармите...
3
3
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
От постно ме боли коремо...
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък на нова година хапнах само коричките от домашната баница. Уникална вкусотия...нито ми трябваше да ям пържолите му и сармите му, нито нищо. С 2 кила домашно вино и с тези хрупкави вкусотийки си бях екстра. Малко ми се разсърдиха че съм обрал само коричките и съм оставил средата, но пък това си беше моята порция с 4-5 парчета и квото си искам това ще правя с това в чинията ми.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тази статия закъсня с две седмици.

Спонсорирани публикации