Рецептата Dnes: Хрупкав сочен тиквеник

Вкус, който завладява
8 яну 2019 08:10, Илияна Николова
6
Рецептата Dnes: Хрупкав сочен тиквеник
Снимка: iStock

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 средно голяма тиква
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
300 г счукани орехи
олио
 
Приготвяне:
 
Тиквата се почиства и изпича добре, след което се пасира или намачква с вилица. Към нея се прибавят орехите, захарта и канелата. Вземете 1 кора намажете я леко с олио, сложете в единия ѝ край по дължината от плънката и завийте внимателно на руло. Може да направите рулото и с две кори, вместо с по една. 
 
Така завитият тиквеник се подрежда в тавичка, която е много добре намазнена с олио. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-30 минути. След като тиквеникът изстине може да го поръсите с пудра захар. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 5 години
Ха, дума в заглавието е цензурирана в коментарите.Как да го наричам сега - "гербаджийска баница" става ли?
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се пише *** от женски род така че да не обидим партийна лидерка.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи вие можете да пишете думата т-и-квеник, но ние не можем, не знам защо е забранена тази дума, а думата тиква не е забранена.

Спонсорирани публикации