Красотата на Мароко: Сватбени кафтани на изложение у нас

Традицията датира от 16 век, обясни Н. Пр. Закия Ел Мидауи
16 яну 2019 17:15, Анисия Иванова
3

Вече стана традиция в началото на всяка година сватбеното изложение Balkanica Wedding & Honeymoon Expo да привлича интереса на двойките, решили да сложат начало на съвместния си живот и да организират сватба. За единадесети пореден път Sofia Hotel Balkan ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 19 и 20 януари 2019 г.

Тази година на изложението ще бъдат изложени и типичните марокански сватбени кафтани.

В студиото на "България сутрин" гостува Нейно превъзходителство Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко в Република България. По думите ѝ кафтанът е едно традиционно облекло при сватбените церемонии в Мароко.

"Кафтанът се прави на ръка, отнема около 6 месеца. Всичко е ушито със сребърен конец. Традицията датира от 16 век", обясни Ел Мидауи пред Bulgaria ON AIR.

Тя допълни, че в Мароко по време на сватбата, булката сменя от 5 до 7 облекла за една вечер. Церемонията пък започва в 9 вечерта и продължава до сутринта.

"Облеклото наистина е много скъпо. Всеки поръчва кафтани според своите възможности. Може и да се наеме", обясни посланикът на Мароко у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-жо анисия ,връщайте се на село с това име ,па си сложете марочигански тюрбан докато ринете на свинете гуното . - седнала чалгарката да трие коментари - къш на село !

Спонсорирани публикации