Facebook и Twitter знаят кой си... и без профил!

Могат да предскажат с 95% точност какво би публикувал
22 яну 2019 14:45,
39
Facebook и Twitter знаят кой си... и без профил!
Снимка: pixabay

Facebook и Twitter могат да изработят и изчислят огромни подробности за личния ви живот, дори и никога да не сте ги ползвали, според ново изследване на учени от университета Върмонт и Университета на Аделаида.

С други думи - възможно е да се предскаже какво бихте казали, само чрез вглеждане в профилите на хората, с които излизате.

Изследването подкопава идеята, че личният избор е централна част на неприкосновеността на личния живот и че е възможно самостоятелно да се откажете от проследяването и събирането на данни от социалните мрежи.

Учените установиха, че е възможно да се използват съобщенията от осем или девет контакта на даден човек, за да се предскаже с 95% точност какво би могъл да публикува той по-нататък.

Това ни свежда до мисълта, че създаването на акаунт в социална мрежа като Facebook наистина означава, че предавате данни и за вашите приятели, пише Independent.

"Няма място за скриване в социалните мрежи", казва Люис Мичъл, съавтор на новото проучване.

Изследователите всъщност показват, че съществува математически лимит за това колко от предсказуемата информация за дадено лице може да се изчисли в социална мрежа. Но няма значение дали тази информация е предоставена от самото лице, или от някой друг.

"Не контролираме сами поверителността си на социалните медийни платформи", казва професор Джим Багроу.  "Вашите приятели също имат думата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Исус Христос към на учениците си, на въпроса им , "как да познаеме предателя", по делата им е отговорил.
13
2
 
8
 
! Отговори
Програмист преди 5 години
Може би сте забелязали че последните години много сайтове започнаха да вграждат по сложни CAPTCHA тестове със който потребителя трябва да докаже че е човек а не робот.Това е защото в интернет пространстовото вече сърфират стоци милиони роботи със изкуствен интелект. Тези роботи следят всичко, четат, събират и анализат информация.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ТИЯ "СОЦИАЛНИ" МРЕЖИ
11
1
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Значи още навремето Оруел беше казъл, че това което е писъл за големия брат не го е писал като художествена измислица а като предупреждение, *** тогава му се смееха! Еми сега могат да ви го натокат до 9-то коляно при това вие може да си живеете и в амазонската джунгла и дори д не знаете, че съществуват неща като компютро и прочие от сорта! Личен живот! Ба си смеха!
10
1
 
10
 
! Отговори
Програмист преди 5 години
Следят IP адресите през бутоните за вграждане. Също следят през различните мобилни приложения които притежават. А Facebook притежава 75 компании. Тези компании произвеждат софтуер който се вгражда в много приложения и потребителска електроника.Google притежава около 300 компании. Така че техния шпионски софтуер е НАВСЯКЪДЕ!В 21 век информацията е най ценната разменна монета. По скъпа е от златото.Така че дори да не позлвате социалните мрежи те пак ви следят през други приложения.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Могат да предскажат с 95% точност какво би публикувал"Ще ми е интересно да ми кажат за мен, като имам 2 публикации за 3 години. И го искам с 95% точност : )))
8
1
 
12
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
ами мойте съобщения 99% са "ай да ходим да пием бира!...", 1% "шуменсо или ретро", тъй че не е нужен изкуствен интелект да предскаже следващото ми...
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
попадаш в 5% непредсказуеми.
6
0
 
8
 
! Отговори
redordead преди 5 години
Ми може да предскажат, че в последният момент ще си промениш мнението...
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като предскажат, а аз в последния момент си променя мнението и кача съвсем друго какво ще стане.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преводът е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО нескопосан.
3
4
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
"само чрез вглеждане в профилите на хората, с които излизате" - Как се излиза с профила на хора, бре?!?
2
1
 
25
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
По телепатична и телекенезисна връзка.
1
3
 
36
 
! Отговори
Ало преводача! преди 5 години
я се напъни малко да преведеш както трябва! Ако нямам профил в Фейса, и "приятели" - от къде ще ме знаят та и да предвиждат какво ще кажа?

Спонсорирани публикации