Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?

Случва се преди 4,4 млрд. г. с космическо тяло с размерите на Марс
Обновена: 27 яну 2019 09:54 | 27 яну 2019 09:45,
58
Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?
Снимка: pixabay

Животът на Земята се е появил в резултат на сблъсъка й с друго голямо небесно тяло, който довел до формирането на Луната, съобщава "Юрик алърт". До този извод стигнали учени от университета Райс в Хюстън, Тексас.

Те извършили експеримент, свързан с компютърно моделиране на екстремни условия, при които се извършват геохимични реакции, формиращи химичния състав на планетарната кора и мантия.

Била потвърдена хипотеза, която гласи, че богатото на сяра ядро на чужда планета изтласква въглерод и азот във външните й слоеве, тъй като голямата концентрация на сяра намалява разтворимостта на различни летливи съединения, пише в. "24 часа". В резултат делът на тези елементи в кората на другата планета е по-голям, отколкото в тази на Земята.

Резултатите от компютърното моделиране, което взело под внимание около един милиард сценария, показали, че наблюдаваното понастоящем на Земята съотношение на въглерода и азота, а също съдържанието на изотопи и общото количество азот, въглерод и сяра съответстват на сценария, свързан с формиралия Луната сблъсък.

Съгласно въпросния сценарий, преди 4,4 милиарда години Земята се сблъскала с планета, която е с размерите на Марс и с богато на сяра ядро. По мнението на учените, ако не се бе стигнало до сблъсъка, нужните за съществуването на биосферата химични вещества нямаше да са налице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Блъснала се е колесницата на цар Македон.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е щом компютърджии са замесени ясна е работата лежи па яж
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Учени" с всевъзможните им недоказани теории.... Всеки ден глупости за заблуда на хората! Паднаха на новото на врачките....
8
0
 
9
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 5Станислав Лем имаше такъв разказИзвънземни кацат на планетата и единия се изсеква...
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе това изречение... Учени от енскияя университет откриха бла бла... го слушам от времето на списание БТА паралели....
6
0
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тази статия се превръща в сериалКолко пъти ще я пускате
5
2
 
9
 
! Отговори
Alien преди 5 години
Животът на земята се е появил случайно, след сериозна повреда в рециклиращата система на прелитащ наблизо голям космически кораб, и нерегламентирано изхвърляне на опасни био-отпадъци, които са попаднали на повърхността на планетата.За хората от село да поясня - запушен ***.
4
12
 
15
 
! Отговори
Ман преди 5 години
НИщо не може да се появи без разумен творчески акт. Няма как да имаш кръв,лимфа, бъбреци,бял дроб, ларинкс око, тъпанче на ухото и т.н. без Творец. Въпроса е дали е един или са много. Защо имаме крокодил, кърлеж, комар, мухоморка,варан и т.н. Много въпроси и най интересното е , че много хора не си ги задават, а тези които си ги задават нямат отговори. Да не говорим за най голямата глупост от типа "ейй как го е направила природата". Природа няма, има творение.
3
3
 
18
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ТЕЗИ ТЕОРИИ ми напомнят за Пурко (героят на Тодор Колев от филма "Господин за един ден".На въпрос в селската кръчма- Кое е първичното, кокошката или яйцето, Пурко отговори:"Първичното е яйцито. Кокошка отвсякъде може да долети."И тези учени се опитват да ни убедят, че "кокошка е долетяла ОТНЯКЪДЕ" и се е пръкнал живота на Земята.А, откъде се е пръкнал живота на това ОТНЯКЪДЕ, няма отговор.Блъскайте два камъка 1 милиард години и чакайте да се зароди живот!
2
4
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Това не е вярно! Бащата на исуската му казал "що не си направиш една вселена и в нея сложи една планета и там Адам и ***, останалите ще са за фон. Да си гледат светлинки в небето нощем. Ще е супер забавно." И исуската отговорил: "ей, това е супер идея, обаче ще им дам възможност да се изложат и после ще ида и ще умра за греховете им! Сяяя няма да умирам точно, ама ко ..."
1
1
 
14
 
! Отговори
дарвин преди 5 години
Явно сблъсъка е с планетата на маймуните от където сме произлезли.

Спонсорирани публикации