Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?

Случва се преди 4,4 млрд. г. с космическо тяло с размерите на Марс
Обновена: 27 яну 2019 09:54 | 27 яну 2019 09:45,
58
Животът на Земята ни се е появил от... планетарен сблъсък!?
Снимка: pixabay

Животът на Земята се е появил в резултат на сблъсъка й с друго голямо небесно тяло, който довел до формирането на Луната, съобщава "Юрик алърт". До този извод стигнали учени от университета Райс в Хюстън, Тексас.

Те извършили експеримент, свързан с компютърно моделиране на екстремни условия, при които се извършват геохимични реакции, формиращи химичния състав на планетарната кора и мантия.

Била потвърдена хипотеза, която гласи, че богатото на сяра ядро на чужда планета изтласква въглерод и азот във външните й слоеве, тъй като голямата концентрация на сяра намалява разтворимостта на различни летливи съединения, пише в. "24 часа". В резултат делът на тези елементи в кората на другата планета е по-голям, отколкото в тази на Земята.

Резултатите от компютърното моделиране, което взело под внимание около един милиард сценария, показали, че наблюдаваното понастоящем на Земята съотношение на въглерода и азота, а също съдържанието на изотопи и общото количество азот, въглерод и сяра съответстват на сценария, свързан с формиралия Луната сблъсък.

Съгласно въпросния сценарий, преди 4,4 милиарда години Земята се сблъскала с планета, която е с размерите на Марс и с богато на сяра ядро. По мнението на учените, ако не се бе стигнало до сблъсъка, нужните за съществуването на биосферата химични вещества нямаше да са налице.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
1
 
! Отговори
Urantia преди 5 години
До Анонимен еволюцията е теория на дарвин,но това е пълна глупост за еволюцията тъй като маймун.ата е създадена преди човека и ако видите запазен скелет на човек от хиляди години ще се убедите че съм права.теорията на дарвин е отживелица и отдавна е отхвърлена от учените.недейте забравя,че всеки един учен се основава на някаква си негова теория и която не може да се докаже.учените само предполагат.човека е създаден последен от всички живи същества и е бил човек,не е бил май.муна.
50
2
 
1
 
! Отговори
Urantia преди 5 години
Първо е създаден небосвода ,този който е в космоса,после е създадена земята.тя е създадена първа.после се създават слънцето и трета е луната.казвам ви най-важноте фактори от историята на човечеството,че да престанете да пишете глупости.аз ви казвам истина.след луната се създават звездите в небето и останалите планети.нашата планета е най-стара и пак казвам първа е създадена.във всяко нещо си има ред и порядък.това е самата истина,но понеже сте невежи ще ме оплюете ,ще се подигравате и т.н.
49
1
 
2
 
! Отговори
Като преди 5 години
Като чета коментарите по- долу, виждам колко много прости и примитивни хорица имаме тук. Наистина се движим към нови тъмни векове.
48
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48 Кума Лиса: И в колко часа настъпва?
47
1
 
0
 
! Отговори
DNL преди 5 години
Анонимен 32:Изглежда си запознат с нещо което знаем малцина ще ми е любопитно да разменим някоя друга мисъл от научни трудове...
46
2
 
0
 
! Отговори
Кума Лиса преди 5 години
Още нещо: Живеем в 7527 година от сътворението на света! На първи март настъпва новата 7528 година.
45
1
 
1
 
! Отговори
Кума Лиса преди 5 години
Подсказвам: Когато са живели динозаврите, Марс е бил обитаем, а Земята не е имала спътник. Много е вероятно ние да сме наследниците на марсианците.
44
4
 
10
 
! Отговори
Еврейски Лъжи ! преди 5 години
вероятноста живота да възникне случайно е същата като верятноста на автомобилно гробище случайно да се самозглоби нов багер мислете *** мозъци - не повтаряйте като папагали глупостите на еврейската наукадо сега еврейската наука не е успяла да докаже нито една от безъмните си догми
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 Анонименти нли имъш осми клас завръшен
42
4
 
6
 
! Отговори
марсианец преди 5 години
И, от този сблъсък как са се превърнали в кръгли кълба Земята , и Луната и всичките планети от слънчевата система ? Хайде "учените" вие сте на ход. Сигурен съм , че никога няма да можете да обясните кръглата форма на всички планети.
41
2
 
0
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Фъва каза: Мъничек, сив, с уши, стои под елхичка, скача. Крупики. :)
40
10
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 41До 41Те имат общ профил и вярвания - тези дето вярват в подобни безумия, смятат, че има илюминати, рептили, кемтрейлс, че американците не са кацнали на Луната, че масоните и евреите владеят света, че колхозниците са добрите, а Запада е лош :))) Че има ХААРП и американците сами си докарват тайфуните и торнадото, че няма глобално затопляне. Че Йелоустоун ще избухне и САЩ ще се затрият. Че са славяни, въпреки че са църни мангалe с кафяви очи и тъмна коса.... :))))
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да започне да се изисква поне средно образование за да пишеш коментари! Иначе всякакви наивници които гледат 2-3 филма за конспирация и почват да вярват в безумия - Земята била плоска, никой не бил летял в космоса, тровели ги от самолетите ... Образовайте се бе хора!!!
38
5
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Много сметки за тия очевидни факти :))) На мен не са ми нужни сметки . Удара е бил по посока на движението и от малък ъгъл . Което пък говори за обекта който се е ударил .И според мене е станало преди около 800 мил. години . Без такъв удар не е възможен живот на никоя планета ;)
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината за живота се знае от малцина и е прикалено брутална за да стане публична.Иначе от десетки години учените ни убеждават, как не може да се измисли начин за убиване на ракови клетки, балбар с целия технологичен напредък.Всеки е свободен да вярва на всичко.
36
2
 
6
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Земята,живота ,космоса и изобщо всичко е създадено от Господ!!А както всички знаете Господ е......Българинннн!Поне до 94г беше от там нататък май си смени гражданството и ни изостави: ))
35
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
живота на земята е поставен от друга цивилизация , стага са писали глупости , да ми пишат как маймунката евоилара и станала човек , крият истината за пройзхода на живот и не знам защо , даже вече си мисля че няма и космос и земята е плоска
34
4
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
СБЛЪСКВАНЕ НА ДВЕ ОФОРМЕНИ ПЛАНЕТИ СЕ НАРИЧА ТЕРМО ЯДРЕНА ЕСКПЛОЗИЯ!!! ОТ ТАКОВА НЕ САМО, ЧЕ НИЩО ЖИВО НЕ СЕ РАЖДА АМИ АКО Е ИМАЛО НЕЩО ЖИВО ТО Е УМРЯЛО ОТ ПОДОБНИТЕ НА ЖИВИ НЕЩА НА ЗЕМЯТА!!!АКО ГОВОРИМ ЗА ЗАРАЖДАЩА СЕ ПЛАНЕТА И ДРУГА ТАКАВА ИЛИ ЦЯЛА ЗНАЧИ ПАК ИМАМЕ ЕДНА ПЛАНЕТА!!!------ТЕЗИ УЧЕНИ СА НА ИЗДРЪЖКА И СЕ ЧУДЯТ С КАКВА ГЛУПОСТ ДА ОПРАВДАЯТ СРЕДСТВАТА КОИТО ИМ СЕ ДАВАТ! ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ СА С ПОЛОВИНАТА НАСА ДЕТО ИЗСЛЕДВАТ ЧУЖДИТЕ ГАЛАКТИКИ И ВЗИМАТ ПАРИ ЗА ТОВА!
33
6
 
7
 
! Отговори
Адмирал Бърд преди 5 години
Не вярвайте и на дума от официалните източници за информация !!! Само ви посяват лъжи в главите от както се родите докато умрете и почти няма грам истина в пропагандата с която ви облъчват и пренаписаната история ! Нали за да станеш "учен" и да имаш пред името си титла трябва като ПАПАГАЛ да повтаряш 1:1 каквото ти кажат тия над тебе в университет или където и да било иначе никога няма да вземеш тази титла и да имаш спонсорство за "проучванията" ти ! Истината за Земята не е това което ви казват!
32
2
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
какво ли не прави неграмотността на джеднърите на троловете на радан костовата цензура на царската шизофрения... два минуса за цитат от велик автор!

Спонсорирани публикации