Подмладяване на мозъка във всяка възраст! Ето как...

Учени откриха: Аеробни упражнения активират мозъчните зони
2 фев 2019 15:50, Анисия Иванова
15
Подмладяване на мозъка във всяка възраст! Ето как...
Архив: Reuters

Прости аеробни процедури позволяват да се съхрани остротата на ума и да се справяме бързо с ежедневните си задължения, съобщи сайтът MedicalXpress.

Невролози и невробиолози от Колумбийския университет в Ню Йорк разработиха система от упражнения, която позволява да се увеличи мозъчната активност, независимо от възрастта.

В рамките на изследването участниците на различна възраст от двата пола били разделени на две групи - в едната били извършвани аеробни упражнения с цел да се активират отделни мозъчни зони, а в другата - упражнения, които не са свързани с голяма физическа активност.

Резултатите показали, че аеробните натоварвания значително подобрили когнитивните способности - участниците в тази група постигнали по-добри резултати на тестове в сравнение с контролната група. Освен това подобряването на когнитивните способности било регистрирано сред участници на различна възраст.

Сега специалистите възнамеряват да разширят системата си от упражнения и да включат нови, които ще дадат възможност ежедневно да се подобрява здравето на главния мозък. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
r166 преди 5 години
След като се изрязоха горите, от къде ще намерят чист въздух за пълноценни аеробни упражнения?
12
4
 
51
 
! Отговори
LYUBOMIR_BG преди 5 години
Незабавно да започне процес по обезпечаване на множество процедури на всички народни представители за да може все пак да се постигне поне минимален положителен ефект!
11
11
 
55
 
! Отговори
Распутин преди 5 години
Секс повечко секс тои въстановява всичко
10
12
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко и Цецо веднага да ги запишат за аеробиката!!!
9
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗА МОЗЪКАРИБЕНО МАСЛО МНОГО ВАЖНО ПО 500МГ НА ДЕН!!ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА МОЗЪЧНИ КЛЕТКИ АШИТАБА И ВЕРОЯТНО И АРТИШОК СОК
8
9
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НЕ САМО ЗА МОЗЪКА НО И ЗА ТЯЛОТО АКО ИСКАТЕ ДА СТЕ ПО МЛАДИ СЛЕДНИТЕ НЕЩА ИМАТ СЛАБ ЕФЕКТ НО ГО ИМАТ!МОРКОВИ, БОРОВИНКИ, ЛЮТ ЧЕРВЕН ПИПЕР ЧИЛИ, СЛАДОЛЕД
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аеробни упражнения по хвърляне на пачки пари през балкон увеличават когнитивните възможности. Веднага след това когнитивните възможности се увеличават и разбират, че били измамени.
6
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах защо се занимават с аеробика, да дойдат тука в България и да видят българските народни танци , а и това българина го е открил преди хилядолетие нищо че американските учени не знаят къде е България, или точно заради това чак сега им светва крушката да открият това което другите знаят от хилядолетия.
5
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а защо да се увеличава мозъчната активност - много "активност" - много разход на енергия и още по-голямо изтощение след това !ей, не се спряха да човъркат в Човека ... да станел "идеален"! ама нещо ако е "идеално", значи е завършено, а "завършеността" е край, финал ... а финала е смърт ! значи излиза, че "съвършенството" на човека е равносилно на неговата "смърт" !е към това ли се стремят "братята" - към смъртта въпреки, че уж постоянно се опитват да избягат от нея, чрез "усъвършенстване" !
4
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спортувай и ще си здрав!? Това британските учени ли го установиха?
3
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Учени откриха: Аеробни упражнения активират мозъчните зони"Гениално откритие, учудващо този път не са британските учени тези, които са открили топлата вода и колелото. Всяка една човешка дейност е следствие от активирането съответната мозъчна зона и това е известно от десетилетия, ама както и да е...
2
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон ще бъде доволен. Браво, жена му да се подложи на тази терапия.
1
4
 
28
 
! Отговори
Шарже д афер преди 5 години
България има урус = пия за посланик в Република Турция !

Спонсорирани публикации