СО стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци

Тя ще се проведе в 30 общински детски градини в София
6
СО стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци
Супергероят – морковът Мори, Снимка: Столична Община

От днес – 4 февруари, Столичната община стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци, която ще се реализира пилотно в 30 общински детски градини.

Целта е чрез нея да се повиши вниманието на децата от детските градини върху факта, че храната е ценен ресурс, към който трябва да се отнасяме отговорно – както при пазаруване и консумация, така и при евентуално изхвърляне на хранителни отпадъци.

За максимална достъпност на посланията до малчуганите лице на кампанията е супергероят – морковът Мори, който лично ще се срещне и поговори с тях. В рамките на инициативата, за 4 месеца – от февруари до м. май 2019 г., суперморковът Мори ще посети 30 столични общински детски градини и ще се срещне с над 1000 деца.

През лятото на 2018 г. Столичната община проведе онлайн конкурс за детска рисунка и тогава именно концепцията за моркова – супергерой беше избрана за победител. В последствие рисунката на 10-годишния Алекс Нейчев беше анимирана и превърната в лице на кампанията.

Инициативата за намаляване на хранителните отпадъци е част от ангажиментите на Столична община в международния проект TRIFOCAL, чийто патрон е лондонският кмет Садик Хан. 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Дърта селянка преди 2 месеца
Преди 40 години на село нямаше хранителни отпадъци. Всичко, което не се консумираше от човека, отиваше за храна на животните. Окапалите и изгнили плодове директно отиваха в джибрите. Обелките от ябълки, краставици и други плодове ги давахме на кокошките, остатъците от манджата - на кучето.
5
0
 
4
 
! Отговори
Alster преди 2 месеца
Че то по детските градини и ясли няма изхвърляне на храна. Леличките всичко оползотворяват. Даже ако може да не си водиш детето е още по-добре. Така ще има повече храна за тях.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чувал съм, че тея в детските градини са в някви групи
Членуват в организирани групи. Страшна работа
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва злите невръстеняци да им се спре кранчето! Съвсем се разхайтиха
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кървавите деца убийци изхвърлят много отпадъци и са виновни.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Точно децата в детските градини трябва да научат това. Те са отговорни!!!

Спонсорирани публикации