Рецептата Dnes: Пилешки скалопини с гъби и чесън

Полъх от италианската кухня
6 фев 2019 07:55, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пилешки скалопини с гъби и чесън
Снимка: iStock

Продукти:

  • 3 броя пилешки гърди без кожа
  • брашно за овалване
  • 2 големи бучки масло
  • 400 г пресни гъби по ваш избор
  • 1 малка глава лук
  • 2 стрити скилидки чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 100 мл пилешки бульон
  • 150 мл готварска сметана
  • сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Овкусете месото със сол и черен пипер. Сложете брашното в чиния, след което оваляйте месото в него и изтръскайте излишното. В добре загрят тиган разтопете 1 голяма бучка масло. Сложете пилешкото и гответе до получаване на златиста коричка от двете страни. След това го отделете в чиния и в същия тиган добавете още 1 голяма бучка масло.
 
Прибавете към нея нарязаните гъби и лук. След като поомекнат сложете чесъна, а след 1-2 минути виното и бульона. Овкусете със сол и черен пипер. Когато сместа се посгъсти сложете сметаната и месото. Гответе още няколко минути и сервирайте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Тирбушона преди 5 години
То това си е баш пиле фрикасе с гъби.

Спонсорирани публикации