"Без будилник": Настроение за романтика – Виена, Рим, Милано

Отправете се на пътешествие за празника на влюбените
Обновена: 28 фев 2020 15:22 | 7 фев 2019 18:15,
0

Снимка: Pixabay


След седмица любовта ще е навсякъде около нас и идва моментът да се замислим какъв да е подаръкът за любимия ни човек. Вместо клишираните цветя и шоколад, защо не нещо по-запомнящо се като романтично бягство за двама в някои от най-красивите градове на Европа? Елате с нас в "Без будилник", където ще ви потопим в романтичната атмосфера и ще ви дадем идеи за празника на влюбените.

Романтика в града на принцеса Сиси

Първото ни предложение е за австрийската столица Виена. Тук всеки ще намери какво да прави, защото Виена е богата не само на исторически забележителности и спиращи дъха дворци, но и на красиви паркове и уютни заведения. Особено внушителни са дворците Белведере, Шьонбрун и Хофбург.

Ако пък искате да съчетаете празника с любимия си зимен спорт, то само на час от Виена се намира курортът Земеринг. Пистите в курорта имат условия и за ски, и за сноуборд. Интересно е, че тук през 1908 г. самият император Карл I се качва на ски.

Италия – вино, храна и любов

Щом стане дума за романтика, няма как да изтървем Италия - страната на виното. Още по-хубаво е, че на два часа път със самолет от София са вечният град Рим или пък модната столица Милано.

Истински запомнящо се пътешествие би било това, което включва възможно най-много дестинации. Напълно е възможно, ако първо отлетите за Рим и се насладите на италианската столица, след това да се отправите към Милано, откъдето да се върнете в София.

В Рим можете да отскочите до Испанските стълби, да пиете ароматно кафе с гледка към Колизеума, или пък да се отдадете на разглеждане на всичко, което Ватикана може да ви предложи. След това пък е време за малко шопинг и Милано може да задоволи всички претенции. За онези, които пък не са страстни шопинг манияци, само на 40 минути от Милано са очарователните езера Лаго Маджоре и Лаго ди Комо.

А ако искате да имате повече време да разгледате всички красоти в Рим и Милано, планирайте по-дълъг престой. Националният превозвач България Ер предлага полети за Милано с тръгване на 10 февруари и връщане на 17 февруари. Има възможност и за уикенд от 15 до 17 февруари.

Страст в испанската столица Мадрид

Испанската столица Мадрид е добро предложение, независимо от сезона. Докато в София температурите са смразяващи, в Мадрид вече е по-топло и със сигурност - романтично.

В Мадрид можете да се разходите до музея "Прадо", както и до най-големия дворец в Западна Европа - Palacio Real. Тук по-силните половинки ще бъдат пленени от стадиона "Сантяго Бернабео". Щом се уморите, е време за паеля, вино и фламенко, без значение от часа, защото Мадрид никога не спи.

В зависимост дали търсите по-дълга почивка или искате кратко романтично бягство, полетите на националния превозвач България Ер са изключително удобни – с тръгване на 12-и или 14-и февруари от София и връщане на 16-и или 19-и февруари. 

Романтика на брега на Майн – във Франкфурт

Едва ли Франкфурт е първата асоциация, когато се замислите за любов, но не подценявайте един от най-оживените германски градове. Тук се намират някои от най-големите и стари винарни, а калдъръмените улички в центъра на града отвеждат туристите в романтиката на миналото.

Градът е разположен по поречеито на река Майн, по която се движат десетки корабчета, от които можете да разгледате града.

За любителите на литературата и историята също има нещо. Франкфурт е родният град на Йохан Волфганг фон Гьоте и днес къщата му е напълно възстановена и обзаведена с оригиналните мебели и картини на семейство Гьоте.

Ако за Свети Валентин изберете Франкфурт, то задължително се качете на кулата Майн, откъдето се открива зашеметяваща гледка на целия град, и посетете местните кръчми, за да се насладите на автентичната атмосфера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации